Συνάντηση Παπαδημούλη με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ – Στο επίκεντρο Κυπριακό και Ευρωεκλογές

Συνάντηση Παπαδημούλη με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ  – Στο επίκεντρο Κυπριακό και Ευρωεκλογές
"Πλήρης ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΑΚΕΛ στην ανάλυση της πορείας του Κυπριακού και στα χαρακτηριστικά της δίκαιης και βιώσιμης λύσης", σύμφωνα με τον Δ. Παπαδημούλη
Με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, συναντήθηκε στη Λευκωσία ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του για τις «Ημέρες Μελέτης», που οργάνωσε η Ευρωομάδα της Αριστεράς.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν το Κυπριακό, οι επικείμενες Ευρωεκλογές, καθώς και οι μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπο το Ευρωκοινοβούλιο.
Σε δηλώσεις μετά τον πέρας της συνάντησης, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι συζήτησαν με τον Δ. Παπαδημούλη σε δύο επίπεδα, καθώς βρίσκεται εκεί τόσο με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, όσο και με αυτή του επικεφαλής της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ.
«Καθώς μας συνδέει μια πολύχρονη φιλία, η συζήτησή μας ήταν ειλικρινής και φιλική.
Συζητήσαμε για το Κυπριακό και τον ευχαρίστησα για τη συνεπή στάση στήριξης του δίκαιου αγώνα, τον οποίο δίνει η Κύπρος για να απελευθερωθεί και να επανενωθεί, σε συνθήκες ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας για το σύνολο του κυπριακού λαού, πάντοτε στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των συμφωνιών υψηλού επιπέδου, των αρχών πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ και βέβαια του Διεθνούς Δικαίου.
Μας έχει ικανοποιήσει τα μέγιστα η πλήρης ταύτιση απόψεων που υπάρχει μεταξύ μας», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συζήτησαν και για τις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπο το Ευρωκοινοβούλιο, καθώς και για τις επικείμενες Ευρωεκλογές.
«Θα προσπαθήσουμε να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο η επιρροή της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο και μέσα σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις, και πριν και μετά τις Ευρωεκλογές.
Θα δούμε, επίσης, και το ενδεχόμενο συμμετοχής σε εκδηλώσεις, που θα διοργανωθούν προεκλογικά προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο κ. Κυπριανού.
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημούλης σε δηλώσεις του, αφού τόνισε ότι «με τον φίλο, σύντροφο και Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, μας συνδέει μια στενή και μακρόχρονη φιλία, με ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης», πρόσθεσε πως «αυτό που κυρίως μας συνδέει είναι η πλήρης ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΑΚΕΛ στην ανάλυση της πορείας του Κυπριακού και στα χαρακτηριστικά της δίκαιης και βιώσιμης λύσης, που επιδιώκουμε σε αυτή την εκκρεμότητα, που μας έχει κληροδοτήσει η τουρκική εισβολή και κατοχή».
Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «υποστηρίζουμε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, συμφωνούμε ότι η παράταση της μη λύσης εδραιώνει τα διχοτομικά τετελεσμένα και συμπίπτουμε απόλυτα στην ιδέα ότι η λύση των δύο κρατών είναι το χειρότερο σενάριο, είναι η υλοποίηση των πάγιων επιδιώξεων της τουρκικής ηγεσίας. Είναι η λύση που επεδίωκε, και σωστά πάντα απέρριπτε η Ελληνοκυπριακή πλευρά, καθώς προβαλλόταν από τον γνωστό Ντενκτάς.
Η ευρωομάδα της Αριστεράς υποστηρίζει σταθερά τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, συμμερίζεται την ανάλυση και τις πρωτοβουλίες που παίρνει το ΑΚΕΛ, με διαχρονική συνέπεια και σταθερότητα για την επίλυση αυτού του προβλήματος.
Θεωρώ επίσης σημαντικό ότι η ελληνική κυβέρνηση κι ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι σταθερός συμπαραστάτης και επισπεύδων κάθε προσπάθειας, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».
Περαιτέρω, σημείωσε ότι στις 26 Μαΐου έχουμε Ευρωεκλογές «οι οποίες συμφωνούμε με τον κ. Κυπριανού ότι είναι πάρα πολύ σημαντικές για την πορεία των ευρωπαϊκών λαών, την Ελλάδα και την Κύπρο».
«Επιδιώκουμε με κοινές πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο των διαρκώς αναπτυσσόμενων συντροφικών σχέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΚΕΛ, την ισχυροποίηση της παρουσίας της ευρωομάδας της Αριστεράς και την ανάπτυξη προοδευτικών συμμαχιών για την προώθηση των στόχων μας», είπε ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος και ευχαρίστησε τον Άντρο Κυπριανού για την αναλυτικότατη ενημέρωση κατά τη συνάντησή τους γύρω από όλα τα θέματα που αφορούν στην Κύπρο.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS