Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα μειώνει με νόμο τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στις ξένες επενδύσεις

Η Κίνα μειώνει με νόμο τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στις ξένες επενδύσεις
Το Πεκίνο θα επιτρέψει την πλήρη ιδιοκτησία από ξένες εταιρείες σε περισσότερους τομείς της οικονομίας
Η Κίνα προτίθεται να μειώσει τους περιορισμούς στις ξένες επενδύσεις στη χώρα και να αμβλύνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ξένες εταιρείες όπως αναφέρει δημοσίευμα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων Xinhua.
Το Πεκίνο θα επιτρέψει την πλήρη ιδιοκτησία από ξένες εταιρείες σε περισσότερους τομείς της οικονομίας ενώ θα μειώσει και τον αριθμό των βιομηχανιών στις οποίες οι  ξένες επενδύσεις είναι περιορισμένες ή απαγορεύονται, όπως δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου Zhong Shan.
Σύμφωνα με τον ίδιο, προετοιμάζεται νόμος για τις ξένες επενδύσεις τις οποίες και θα ενθαρρύνει στους τομείς της μεταποίησης και της υψηλής τεχνολογίας και γεωγραφικά στην κεντρική και δυτική Κίνα.
Η Κίνα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την επιβράδυνση της οικονομίας της, επιδιώκει να διευρύνει τα επενδυτικά πεδία στην αχανή χώρα, λόγω εξασθένησης της εγχώριας ζήτησης και του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.
Εξάλλου, ο Zhong ξεκαθάρισε, πως η «σωστή διαχείριση» των εμπορικών τριβών με τις ΗΠΑ αποτελεί σημαντικό καθήκον για το υπουργείο του το 2019.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης