Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σπάει κάθε ρεκόρ το shutdown, εισήλθε στην 22η ημέρα - Σε απόγνωση 800.000 εργαζόμενοι

ΗΠΑ: Σπάει κάθε ρεκόρ το shutdown, εισήλθε στην 22η ημέρα - Σε απόγνωση 800.000 εργαζόμενοι
O Trump προειδοποίησε για ένα πολύ μακρύτερο σε διάρκεια αδιέξοδο και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς
Στην 22η μέρα εισήλθε το shutdown των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ και καταρρίπτεται κάθε σχετικό ρεκόρ στην ιστορία της χώρας.
Το θέμα ανέκυψε μετά την απαίτηση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για την έγκριση κονδυλίου 5,7 δισ. δολαρίων με σκοπό να κατασκευαστεί τείχος κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού. 
O Trump προειδοποίησε για ένα πολύ μακρύτερο σε διάρκεια αδιέξοδο και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς.
«Θα είμαστε έτσι για πολύ καιρό αν οι Δημοκρατικοί δεν επανέλθουν από τις διακοπές  και δεν επιστρέψουν στη δουλειά», έγραψε στο Twitter.
Το shutdown, το οποίο ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου 2018, έσπασε ένα ρεκόρ δεκαετιών τη διακοπή λειτουργίας του 1995-1996 υπό τον πρώην πρόεδρο Bill Clinton , που διήρκεσε 21 ημέρες.
Την ίδια ώρα αυξάνονται οι ανησυχίες για τις οικονομικές πιέσεις στους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των υπαλλήλων ασφαλείας των αεροδρομίων που συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς αμοιβή.
Περίπου 800.000 ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι δεν έλαβαν εντολές πληρωμής που θα είχαν εκδοθεί την Παρασκευή (11/1).
Μερικοί έχουν καταφύγει στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους ενώ άλλοι καταφεύγουν σε λογαριασμούς αρωγής στο διαδίκτυο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης