Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στην έκδοση καλυμμένων ομολόγων προχωρά εντός του Ιανουαρίου 2019 η Monte Paschi di Siena

tags :
Στην έκδοση καλυμμένων ομολόγων προχωρά εντός του Ιανουαρίου 2019 η Monte Paschi di Siena
Η Monte Paschi προσφεύγει στην έκδοση χρέους, αφού δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον δεύτερο κύκλο πώλησης ομολόγων το 2018
Στην έκδοση καλυμμένων ομολόγων και σε επαφές με πιθανούς ενδιαφερόμενους επενδυτές θα προχωρήσει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2019 η Banca Monte dei Paschi di Siena, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος. 
Η Monte Paschi προσφεύγει στην έκδοση χρέους, αφού δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον δεύτερο κύκλο πώλησης ομολόγων το 2018 εν μέσω αναταραχής στις αγορές.
Η ιταλική τράπεζα έλαβε επιστολή αργά την Παρασκευή (11/1) από την ΕΚΤ, στην οποία επισημαίνεται πως η κεφαλαιακή θέση της είναι εξασθενημένη, μετά την αδυναμία ολοκλήρωσης του δεύτερου κύκλου διάθεσης ομολόγων πέρυσι.  
Η τράπεζα της Σιένα ανακοίνωσε ότι θα δώσει λεπτομέρειες για την επιστολή της ΕΚΤ αλλά και για την έκδοση καλυμμένων ομολόγων.
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Marco Morelli επιδιώκει τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) και τον περιορισμό των κινδύνων.  
Η ΕΚΤ από την πλευρά της επισημαίνει τις αδυναμίες που καλείται να αντιμετωπίσει η τράπεζα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της κερδοφορίας, την οποία εκτιμά ότι «υποβαθμίζει» το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης