Διεθνή

May (Βρετανία): Καταστροφικό και ασυγχώρητο το ενδεχόμενο μη συμφωνίας ή μη εξόδου από την ΕΕ

May (Βρετανία): Καταστροφικό και ασυγχώρητο το ενδεχόμενο μη συμφωνίας ή μη εξόδου από την ΕΕ
H απόφαση της Τρίτης θα είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική, που καλούνται να λάβουν οι βουλευτές της γενιάς μας
Μόλις δυο 24 ώρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την επικύρωση της συμφωνίας για το Brexit τα σενάρια για νέα αναβολή ή και ανατροπή του Brexit φουντώνουν, με την Theresa May να δηλώνει στους πλέον δραματικούς τόνους ότι η μη συμφωνία θα είναι απειλή για τη χωρα.
Σε άρθρο της στην Sunday Express προειδοποιεί ενδεχόμενη αποτυχία να πραγματοποιηθεί η έξοδος, θα ήταν «καταστροφική και ασυγχώρητη κατάχρηση» της εμπιστοσύνης των πολιτών στη δημοκρατική διαδικασία.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός καλεί τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία της για το Brexit την Τρίτη, καθώς εάν αυτή καταψηφιστεί (όπως όλα δείχνουν) υπάρχει ο κίνδυνος του no deal, δηλαδή αποχώρησης χωρίς συμφωνία ή του no Brexit, δηλαδή παραμονής στην κοινότητα- κόντρα στην ψήφο του 2016.
Σημειώνει πως η απόφαση της Τρίτης θα είναι «η μεγαλύτερη και πιο σημαντική, που καλούνται να λάβουν οι βουλευτές της γενιάς μας» και απευθυνόμενοι στους πολίτες λέει:
«Όταν συμμετείχατε στο δημοψήφισμα το κάνατε γιατί θέλατε να ακουστεί η φωνή σας.
Ορισμένοι από εσάς εμπιστευθήκατε την πολιτική διαδικασία για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να σας απογοητεύσουμε. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό και μία ασυγχώρητη κατάχρηση εμπιστοσύνης στη δημοκρατία μας».
Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έχει προγραμματιστεί να εξέλθει από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου.
Μερίδα βουλευτών ζητεί να μετατεθεί για αργότερα η ημερομηνία ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για την αποδοχή μίας συμφωνίας.
Παράλληλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης φέρονται να προτείνουν στην Theresa May να ζητήσει τη βοήθεια του μεγάλου αντιπάλου της, Jeremy Corbyn, σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας.
Οι Εργατικοί προκρίνουν τη λύση των πρόωρων εκλογών σε μία τέτοια περίπτωση και όχι ένα δεύτερο δημοψήφισμα- κάτι που φαίνεται να θέλουν οι επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης