Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς (πρώην ΥΠΕΞ): Ο Τσίπρας θα έπρεπε να προχωρήσει στο διαζύγιο με τον Καμμένο από το καλοκαίρι

Κοτζιάς (πρώην ΥΠΕΞ): Ο Τσίπρας θα έπρεπε να προχωρήσει στο διαζύγιο με τον Καμμένο από το καλοκαίρι
Δεν νομίζω ότι απαιτούνται πρόωρες εκλογές λόγω Πρεσπών, ούτε δημοψήφισμα
Την άποψη ότι «το διαζύγιο Τσίπρα με τον Καμμένο άργησε» εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υπογραμμίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει λύσει τη συγκυβέρνηση από το καλοκαίρι».
Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ο πρώην υπουργός, που απομακρύνθηκε από το ΥΠΕΞ μετά την προσωπική διαμάχη με τον Πάνο Καμμένο, εκτιμά ότι «υπάρχει πλειοψηφία για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, μια αλήθεια που δημιουργεί σύγχυση και ψύχωση σε ορισμένους. Δύο αισθήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με λογικά πολιτικά μέσα και επιχειρήματα».
Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός θα πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ή εάν είναι απαραίτητη τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο κ Κοτζιάς δηλώνει κατηγορηματικά πως «δεν νομίζω ότι απαιτούνται πρόωρες εκλογές λόγω Πρεσπών, ούτε δημοψήφισμα».
Εκφράζει μάλιστα την αντίθεσή του στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος διερωτώμενος «γιατί θα πρέπει μια τρίτη κοινωνία, εκτός διπλωματίας, να αποφασίσει αν δέχεται τη μετονομασία μιας χώρας;».
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο καταψήφισης της κυβέρνησης από τον Πάνο Καμμένο ο Νίκος Κοτζιάς απαντά ότι «αυτό το διαζύγιο με τον Καμμένο άργησε. Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε τη συγκυβέρνηση να τη λύσει έτσι κι αλλιώς, μόλις άλλαξαν οι συνθήκες - έξοδος από τα μνημόνια- οπότε άλλαξε και η ατζέντα της κυβέρνησης».
Ως πρωτεργάτης της συμφωνίας των Πρεσπών ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υπεραμύνεται της συμφωνίας ξεκαθαρίζοντας το ζήτημα της «νίκης» της πΓΔΜ από αυτή τη συμφωνία και κατ επέκταση «ήττας» της Ελλάδας.
«Λέτε ότι τα Σκόπια πήραν αυτό που ήθελαν. Μα αυτό που ήθελαν ήταν να μην αλλάξουν όνομα. και το άλλαξαν Αυτό που διεκδίκησαν ήταν να μην έχει εσωτερική ισχύ η νέα ονομασία αλλά τελικά το δέχτηκαν. Αυτό που ζήτησαν ήταν να μην κάνουν τις Συνταγματικές τους αλλαγές αλλά τις έκαναν. Επίσημα εγκαταλείπουν τη συμφωνία για τον αλυτρωτισμό ενώ η γλώσσα τους ανήκει στην οικογένεια των νοτιοσλαβικών γλωσσών κι εκείνοι δεν έχουν καμία σχέση με τη Μακεδονία και το Μέγα Αλέξανδρο. Γιατί τα αγνοείται όλα αυτά;»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης