Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Αντιμέτωπος με την ψήφο εμπιστοσύνης της ελληνικής Βουλής ο Τσίπρας μετά την παραίτηση Καμμένου

Financial Times: Αντιμέτωπος με την ψήφο εμπιστοσύνης της ελληνικής Βουλής ο Τσίπρας μετά την παραίτηση Καμμένου
Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τους ΑΝΕΛ διαθέτει 146 από τις 300 έδρες του Κοινοβουλίου και χρειάζεται τουλάχιστον άλλες 5 για να φτάσει τις απαιτούμενες 151
«Ο έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα μετά την αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων» υπογραμμίζουν σε δημοσίευμα τους και οι Financial Times.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η κίνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενός μικρού δεξιού εθνικιστικού κόμματος, αναμενόταν από τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Άμυνας και ηγέτης των ΑΝΕΛ, δήλωσε την αντίθεσή του στη συμφωνία των Πρεσπών που αφορά την ονομασία της πΓΔΜ».
«Η απόφαση του κ. Κάμενου να εγκαταλείψει τον τετραετή συνασπισμό ήρθε μετά την ψηφοφορία του κοινοβουλίου των Σκοπίων την Παρασκευή για έγκριση των συνταγματικών αλλαγών με τη μετονομασία της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία» ανοίγοντας το δρόμο για να αρχίσουν οι συνομιλίες για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η συμφωνία δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο».
Οι FT αναφέρουν ακόμη ότι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να συγκεντρώσει 151 ψήφους στη Βουλή για να διατηρήσει την εμπιστοσύνης της και να προχωρήσει στην επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Υπογραμμίζει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τους ΑΝΕΛ διαθέτει 146 από τις 300 έδρες του Κοινοβουλίου και χρειάζεται τουλάχιστον άλλες 5 για να φτάσει τις απαιτούμενες 151.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης