Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα ενόψει κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά την παραίτηση Καμμένου

WSJ: Πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα ενόψει κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά την παραίτηση Καμμένου
Πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα μετά την παραίτηση Καμμένου διαβλέπει η Wall Street Journal
Περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα ενόψει μάλιστα της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, διακρίνει η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της μετά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το αριστερό κυβερνόν κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς ακολουθεί η διαδικασία για την κύρωση των συμφωνηθέντων με τη FYROM,σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οποία παραιτήθηκε ο κ. Καμμένος.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο πρωθυπουργός φέρεται να διαθέτει την υποστήριξη, ώστε να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης και να επικυρώσει στη συνέχεια τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Στο πλαίσιο της Συμφωνίας της με τη «Μακεδονία» βάσει της οποία το βαλκανικό κράτος θα μετονομαστεί σε «Βόρεια Μακεδονία», η Ελλάδα αίρει το βέτο για την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ –ΕΕ.
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα επιβιώσει σε αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης αλλά θεωρείται απίθανο να έχει την απαιτούμενη σταθερότητα για να κυβερνήσει απρόσκοπτα μέχρι τον Οκτώβριο.
Πολιτικοί αναλυτές, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2019, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές. 

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης