Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Όποιος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είναι σαν να ψηφίζει τη συμφωνία των Πρεσπών

ΝΔ: Όποιος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είναι σαν να ψηφίζει τη συμφωνία των Πρεσπών
H ΝΔ αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο πλέον την πολιτική της πίεση στην κυβέρνηση
Τα κομματικά επιτελεία καθορίζουν τις στρατηγικές που θα ακολουθήσουν για την κοινοβουλευτική μάχη που θα κορυφωθεί την Τετάρτη (16/1) για την ψήφο εμπιστοσύνης. 
Σε αυτό το πλαίσιο το στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εστιάζει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει όλο το βάρος του πλέον στην εν λόγω ψηφοφορία καθώς είναι η μέρα της κρίσης για τη ΝΔ η οποία αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο πλέον την πολιτική της πίεση.
Μάλιστα, αυτή, όπως επισημαίνουν από την Πειραιώς μετακυλίεται στα πρόσωπα.
Σε κάθε βουλευτή ξεχωριστά, και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα δούμε να κλιμακώνεται από σήμερα και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.
Από την Πειραιώς επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν θα τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί, θα καταγγείλουν τους γυρολόγους» κι έναν - έναν ξεχωριστά τους βουλευτές που διαπραγματεύονται ή φέρεται να έχουν συμφωνήσει με το Μέγαρο Μαξίμου να παράσχουν στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα.
Μάλιστα στη ΝΔ καταγγέλλουν παρασκηνιακές συναλλαγές, κάνουν λόγο για ανταλλάγματα τα οποία θα φανούν τις επόμενες ημέρες και τις επόμενες εβδομάδες.
Το διαζύγιο που ανακοίνωσαν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος την Κυριακή το πρωί, στη ΝΔ το υποδέχτηκαν ως μια κακοπαιγμένη και προσυνεννοημένη παράσταση.
«Πως αλλιώς» υποστηρίζουν, «ο κ. Καμμένος να μην επιβάλει σε τέτοιο ζήτημα, θέμα κομματικής πειθαρχίας και να δανείζει βουλευτές του ουσιαστικά στο Μέγαρο Μαξίμου για να βρει ο κ. Τσίπρας το 150 συν ένα».
Σε ότι αφορά το θέμα της πρότασης δυσπιστίας, αυτή παραμένει πάντα πάνω στο τραπέζι και δη στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επισημαίνουν.
Στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η Πειραιώς δηλώνει ότι σε πρώτη φάση θα ζητήσει τριήμερη συζήτηση για την ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προκειμένου να εξαντληθούν τα όρια και να φέρει προ των ευθυνών τους όλους τους βουλευτές που πέρασαν από την αντιπολίτευση στη συμπολίτευση και ζητά να απαντήσουν με ποια ανταλλάγματα το έπραξαν.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα ασκήσει πιέσεις τόσο προς τους βουλευτές του Ποταμιού όσο και των ΑΝΕΛ τονίζοντας ότι όποιος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι σαν να ψηφίζει την συμφωνία των Πρεσπών.

Χρύσα Κλειτσιώτη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης