Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Πολιτική μάχη στην Ελλάδα για τη «Μακεδονία» με ψήφο εμπιστοσύνης

Telegraph: Πολιτική μάχη στην Ελλάδα για τη «Μακεδονία» με ψήφο εμπιστοσύνης
O Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή «άμεσα» ψήφου εμπιστοσύνης
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις ο βρετανικός Τύπος, που καλύπτει με εκτενή δημοσιεύματα τα γεγονότα.
«O Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή «άμεσα» ψήφου εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο μετά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, λόγω της διαφωνίας του στη συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος της "Μακεδονίας"» γράφει η Telegraph.
«Θα προχωρήσουμε αμέσως στην ανανέωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή μας από το κοινοβούλιο προκειμένου να προχωρήσουμε τα σημαντικά ζητήματα για τη χώρα μας», δήλωσε ο Τσίπρας που αποδέχθηκε την παραίτηση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος είναι επικεφαλής του εθνικιστικού Κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων» προσθέτει η βρετανική εφημερίδα.
Η Telegraph γράφει ότι «Ο κ. Κάμενος απειλούσε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση όταν θα ερχόταν στη Βουλή για έγκριση η συμφωνία για το ονοματολογικό που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας τον περασμένο Ιούνιο με τον Πρωθυπουργό της  FYROM Zoran Zaev.
Η Βουλή της FYROM ψήφισε την Παρασκευή (11/1) για τη μετονομασία της χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά η συμφωνία χρειάζεται τώρα την έγκριση της και από την ελληνική Βουλή.
Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι η συμφωνία μπορεί να επικυρωθεί από τους 145 βουλευτές του κόμματος της αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και από τις ψήφους του μικρού φιλοευρωπαϊκου κόμματος To Ποτάμι και από ορισμένους βουλεύτες των ΑΝΕΛ που διαφωνούν με τη θέση του κ. Καμμένου» εκτιμά η Telegraph.
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης