Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με έκδοση 5ετούς, ιταλικό και κυπριακό μοντέλο στα NPEs και Merkel η κυβέρνηση θα χειραγωγήσει την κοινωνία…

Με έκδοση 5ετούς, ιταλικό και κυπριακό μοντέλο στα NPEs και Merkel η κυβέρνηση θα χειραγωγήσει την κοινωνία…
Στόχος όλων αυτών είναι η χειραγώγηση της κοινωνίας τουλάχιστον με στόχο να μην ανοίξει η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ.
Η Ελλάδα εισέρχεται και επίσημα σε μακρά – παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και η κυβέρνηση που έχει εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης και επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την συγκυρία…και να χειραγωγήσει την κοινωνία.
Η ΝΔ έχει εδραιωθεί στην πρώτη θέση αλλά το πολιτικό συμπέρασμα των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019 και των εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου 2019 θα είναι ένα…
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ηττηθεί κατά κράτος στις περιφερειακές εκλογές, δεν θα εκλέξει καμία περιφέρεια και θα χάσει όλους τους μεγάλους δήμους, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ηττηθεί στις ευρωεκλογές με ποσοστά πέριξ του 8% και μπορεί να ηττηθεί επίσης στις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 8% με 9% αλλά δεν θα συνθλιβεί πολιτικά.
Η ΝΔ είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταρρεύσει…θα δηλώσει την παρουσία του για την επόμενη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση.
Η ψαλίδα δεν μπορεί να κλείσει ουσιωδώς, ωστόσο ο στόχος του Τσίπρα είναι να μην ανοίξει άλλο αφού υπήρξε ξεκάθαρος αιφνιδιασμός.
Πίστευαν ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια θα αλλάξει στάση η κοινωνία, αυτό δεν συνέβη και αποτέλεσε αρνητική έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ που πλέον βλέπουν ήττα και πάνε να διαχειριστούν την ήττα.
Όμως μέχρι τις εθνικές εκλογές θα μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα και θα επιχειρηθούν κινήσεις χειραγώγησης της κοινωνίας.

-Έκδοση 5ετούς ομολόγου με στόχο επιτόκιο 3,6% με 3,7% έναντι 4,95% τον Απρίλιο του 2014 επί Σαμαρά με στόχο μερική αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει είτε στις 22 Ιανουαρίου, είτε το αργότερο 12 Μαρτίου 2019 σε έκδοση 5ετούς ομολόγου.
Η έκδοση 5ετούς είναι απόδειξη αδυναμίας και όχι δύναμης.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές με 10ετές – με ομόλογο αναφοράς – οπότε επιλέγει την επικοινωνιακή λύση του 5ετούς ομολόγου.
Ο στόχος είναι να δανειστεί με ένα σχετικά λογικό επιτόκιο 3,7% και να συγκριθεί πολιτικά με το επιτόκιο του 5ετούς που είχε δανειστεί ο Σαμαράς το 2014 στο 3,95%.
Όμως η αδυναμία έκδοσης 10ετούς θα επισημανθεί από τους διεθνείς επενδυτές.
Παρ΄ όλα αυτά η κυβέρνηση θα στείλει ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι μπορεί να συγκεντρώσει 2 με 2,5 δισεκ. κεφάλαια για να αποπληρώσει μέρος των δανείων του ΔΝΤ.

-Προσεχώς εγκρίνει Ιταλικό μοντέλο και το συνδυάζει με το Κυπριακό μοντέλο για τα κόκκινα δάνεια

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τροποποιήσει τον νόμο Κατσέλη ενώ θα μειωθεί και το όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας από 250 χιλιάδες σε 110 χιλιάδες ευρώ.
Αυτές οι αρνητικές εξελίξεις θα επιχειρήσει να τις ισοσκελίσει με το Ιταλικό μοντέλο και κυρίως το κυπριακό μοντέλο.
Με το Ιταλικό μοντέλο θα στηρίξει τις τράπεζες περνώντας μήνυμα στις αγορές και με το κυπριακό θέλει να αναδείξει μια κοινωνική πολιτική.
Το Ιταλικό μοντέλο για τα κόκκινα δάνεια περιλαμβάνει τιτλοποίηση έως 20 δισεκ. προβληματικά δάνεια με έκδοση τραπεζικών ομολόγων 6-7 δισεκ. που θα φέρουν την εγγύηση του κράτους χωρίς να θεωρείται κρατική βοήθεια.
Το κυπριακό μοντέλο επιτρέπει στους δανειολήπτες που έχουν κόκκινο δάνειο να αρχίσουν να το εξυπηρετούν και π.χ. σε ρύθμιση 600 ευρώ το 33% της δόσης θα το εισφέρει το κράτος στο παράδειγμα μας τα 200 ευρώ το κράτος και τα 400 ευρώ ο δανειολήπτης.
Το κυπριακό μοντέλο έχει επιδότηση δόσης από το κράτος σε όσους δανειολήπτες καθιστούν ξανά ενήμερα τα προβληματικά τους δάνεια.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει αυτό το χαρτί με την λογική να διευκολύνει τους δανειολήπτες και όσους χρωστούν αλλά απώτερος στόχος η ψηφοθηρία δηλαδή η χειραγώγηση.

-Η Merkel είπε αλήθειες....για όλους

Η καγκελάριος Α. Merkel ευρισκόμενη στην Αθήνα και συναντώντας επιχειρηματίες και τραπεζίτες δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ενώ είναι υψηλή η φορολογία στην Ελλάδα δεν μπορεί να μειωθεί ουσιαστικά γιατί θα είναι λάθος μήνυμα στις αγορές αφού η Ελλάδα έχει δεσμευτεί με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πουλήσει στην κοινωνία την ιστορία…ότι μην περιμένετε πολλά από την κυβέρνηση της ΝΔ άπαξ και η Γερμανία – δανειστές θα βάλουν βέτο.
Η πραγματικότητα είναι ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει υποσχεθεί μειώσεις στην φορολογία που επί της ουσίας δεν μπορεί να τηρήσει.

Στόχος η χειραγώγηση

Στόχος όλων αυτών είναι η χειραγώγηση της κοινωνίας τουλάχιστον με στόχο να μην ανοίξει η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης