Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -4,4% οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο 2018, στο -7,6% οι εξαγωγές

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -4,4% οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο 2018, στο -7,6% οι εξαγωγές
Οι εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση της τάξεως του -3,5%
Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο ετών κατέγραψαν οι εξαγωγές της Κίνας για τον Δεκέμβριο του 2018, όπως έδειξαν τα σημερινά (14/1) στοιχεία της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Κίνας κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση της τάξεως του -4,4% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο του 2016, υποχωρώντας κατά -7,6%.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο των εξαγωγών κατά +3%, ενώ ανέμεναν ότι οι εισαγωγές θα καταγράψουν άνοδο της τάξεως του +5%.
«Η ανάπτυξη των εξαγωγών υποχώρησε περισσότερο απ' ότι αναμενόταν, καθώς η παγκόσμια ανάπτυξη σημείωσε επιβράδυνση, και οι πιέσεις από τους αμερικανικούς δασμούς εντάθηκαν», ανέφερε σε σημείωμά της η Capital Economics, προσθέτοντας ότι «η ανάπτυξη των εισαγωγών κατέγραψε επίσης σημαντική πτώση, απέναντι στην υποτωνική εγχώρια ζήτηση».
«Αναμένουμε τόσο οι εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές να παραμείνουν αδύναμες μέσα στα επόμενα τρίμηνα», αναφέρει η Capital Economic, ενώ παράλληλα επίσημαίνει ότι «η πολιτική χαλάρωσης δεν είναι πιθανό να στηρίξει την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα μέχρι το δεύτερο μισό του έτους, οπότε η ανάπτυξη των εισαγωγών είναι πιθανό να παραμείνει υποτονική».
Παράλληλα, οι εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά -3,5% για τον ίδιο μήνα, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ κατέγραψαν σημαντική πτώση της τάξεως του -35,8%.
Το εμπορικό πλεόνασμα του Πεκίνου με την Ουάσιγκτον αυξήθηκε κατά +17% σε ετήσια βάση, στα 323,32 δισ. δολ. για το 2018, με τους αναλυτές του Reuters να δηλώνουν ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεόνασμα από το 2006.
Ωστόσο, το συνολικό εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας με τον υπόλοιπο κόσμο ήταν το χαμηλότερο που έχει σημειωθεί από το 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης