Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πτώση με χαμηλό τζίρο και το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πτώση με χαμηλό τζίρο και το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις
ΑΓΟΡΑ: Με το βλέμμα στη Βουλή οι επενδυτές. Έχουμε να ακούσουμε πάλι πολλά και διάφορα. Δεν νομίζουμε πως θα αφορούν οι εξελίξεις το καλό της χώρας και άρα και το υ χρηματιστηρίου.

Δεν περιμένουμε πρόωρες εκλογές αφού όλα δείχνουν πως και ψήφο εμπιστοσύνης θα λάβει και τη συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει.

Ωστόσο, η πορεία του ΧΑ είναι συνδεδεμένη με τις πολιτικές εξελίξεις και η μακρά προεκλογική περίοδος δεν κάνει καλό ούτε στη χώρα ούτε βέβαια στο ΧΑ.

ΧΑ: Ξεκίνησε πτωτικά λόγω και του αδύναμου κλίματος που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού. Γρήγορα πήγε στο -1% με πιέσεις σε όλα τα βαριά χαρτιά που άνοιξαν.

ΛΑΜΔΑ: Το ρεπορτάζ της Ελένης Μπότα λέει πως προχωράει το Ελληνικό που είναι κολλημένο χρόνια και μάλιστα βλέπει μπουλντόζες τον Απρίλιο. Θα είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη και για την εισηγμένη και για τη χώρα.

Η ανάπτυξη που θα δώσει στη φάση υλοποίησης θα είναι τεράστια, ενώ εκτιμούμαι πως το έργο όταν θα τελειώσει θα αλλάξει το τουριστικό προϊόν της Αθήνας και θα προσεγγίσει πολίτες του εξωτερικού που σήμερα δεν έχουμε αρκετούς.

Η στήλη πιστεύει πως η χώρα έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της τουριστικής της βιομηχανίας. Ειδικά η Αττική είναι στα σπάργανα με τέτοια αρχαία και τέτοια ακτογραμμή. Το Ελληνικό είναι κομβικό για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού.

Δεν συζητάμε τώρα τι θέσεις απασχόλησης θα φέρει και στη φάση ανάπτυξης εργασιών και στη συνέχεια όταν θα είναι έτοιμο.

ΛΑΜΔΑ: Η μετοχή βρίσκεται στα 6,07 ευρώ στα επίπεδα που έκλεισε την Παρασκευή με αποτίμηση 483 εκατ. ευρώ. Χωρίς μεγάλες εντολές και από τις δύο πλευρές.

ΙΑΣΩ: Εκποιήθηκαν λίγο πριν το άνοιγμα 130 χιλ. τεμάχια στα 1,20 ευρώ περίπου με συνολική αξία 156 χιλ. ευρώ. Στην ίδια τιμή άνοιξε και ο τίτλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δυνατά ξεκίνησε και σήμερα αν και η ρευστότητα της μετοχής είναι ακόμα χαμηλή με λίγες εντολές. Θυμίζουμε πως στο κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής υπήρχε μεγάλη εντολή αγοράς.

Στα 1,87 ευρώ και στο +5,06% με όγκο 3 χιλ. τεμάχια περίπου. Η αποτίμηση στα 76 εκατ. ευρώ με την αξία του ξενοδοχείου να είναι μεγαλύτερη κατά πολύ.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Πάει για 6η ανοδική σήμερα και βέβαια η άνοδος είναι αξιόλογη αφού λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα πακέτα στην Ελλάκτωρ είχε τιμή σημαντικά χαμηλότερα από το 1 ευρώ και σήμερα κάνει πράξη στα 1,20 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αμετάβλητη στα 1,3080 ευρώ με τον κ.Κούτρα να ανακοίνωσε πως μείωσε τη συμμετοχή του. Η Άνεμος υποχωρεί 3%.

ΤΕΝΕΡΓΑ: Βγαίνουν κομμάτια στα 5,40 ευρώ. Η μετοχή έχει όγκο 12 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 614 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε πριν λίγες μέρες έκοψε την επιστροφή κεφαλαίου.

ΕΥΔΑΠ: Στα 4,90 ευρώ με απώλειες 2,5% στο ξεκίνημα και αποτίμηση 521 εκατ. ευρώ. Χαμηλός ο όγκος και δίνει τη δυνατότητα να γίνει μαζεματάκι στα επίπεδα αυτά.

Υπενθυμίζουμε απλά πως η καθαρή θέση είναι στα 918,5 εκατ. ευρώ με μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις και ταμειακά διαθέσιμα 322 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια πάνω από τη μισή αποτίμηση την έχει η εταιρεία στο ταμείο.

Με κέρδη στο εξάμηνο 17,9 εκατ. ευρώ δεν θα έχει απαιτητικό P/E στο σύνολο της χρήσης. Προσφέρει ασφάλεια, δίνει και μέρισμα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης