Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

VitalFinance: Τα 4 μεσοπρόθεσμα σενάρια για το ΧΑ - Τα κρίσιμα σημεία

tags :
VitalFinance: Τα 4 μεσοπρόθεσμα σενάρια για το ΧΑ - Τα κρίσιμα σημεία
Τι εκτιμά η VitalFinance για το ΧΑ
Τα μεσοπρόθεσμα σενάρια, τα οποία δεν παρουσιάζουν προς το παρόν κάποια σημαντική διαφοροποίηση, επικαιροποιεί νέα ανάλυση της VitalFinance, για το χρηματιστήριο Αθηνών, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα κρίσιμα σημεία που πρέπει να δοκιμαστούν ώστε να επικρατήσει κάποιο από τα παρακάτω.
Ειδικότερα:

Θα ακολουθήσει μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση (κύμα Β) που θα φτάσει στην περιοχή [705-780] χωρίς να αποκλείεται επέκτασή της μέχρι τις 830 μονάδες.
Η μακροπρόθεσμη καθοδική κίνηση δεν έχει τελειώσει και στη συνέχεια θα ακολουθήσει καθοδικό C που θα πετύχει νέο χαμηλό (περίπου 520-540 μονάδες).
Το κύμα Α δεν έχει ολοκληρωθεί.
Βρισκόμαστε σε κύμα 4 διορθωτικό που θα φτάσει μέχρι [660-730] μονάδες αλλά μπορεί να επεκταθεί το πολύ τις 767 μονάδες.
Στη συνέχεια για να ολοκληρωθεί το Α θα ακολουθήσει ένα καθοδικό 5 προς τις 550 μονάδες.
Η μακροπρόθεσμη καθοδική κίνηση δεν έχει τελειώσει και στη συνέχεια μετά από ένα διορθωτικό Β, θα ακολουθήσει καθοδικό C που θα πετύχει νέο χαμηλό

Βρισκόμαστε στο b του Y.
Δεν αναμένεται επέκταση πέραν των 700 μονάδων για να ακολουθήσει ένα τελευταίο καθοδικό c προς τις 530-550 μονάδες χωρίς όμως να αποκλείεται να προχωρήσει λιγότερο (π,χ 580-590 μονάδες).
Στην συνέχεια η αγορά θα αντιστραφεί μακροπρόθεσμα ανοδικά με στόχο πάνω από τις 1200 μονάδες.

Η διόρθωση έχει ολοκληρωθεί.
Από το χαμηλό του Νοεμβρίου των 592 μονάδων έχει αρχίσει η νέα ανοδική κίνηση που βρίσκεται στα πρώτα της στάδια.
Μια μεσοπρόθεσμη τυπική εξέλιξη  φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα.
Ο στόχος πριν εμφανιστεί μια μεσοπρόθεσμη διόρθωση βρίσκεται κοντά στις 790 μονάδες σε ορίζοντα εξαμήνου.
Σύμφωνα με το σενάριο αυτό η ανοδική κίνηση (με τις ενδιάμεσες διορθώσεις) θα φέρει το ΓΔ μακροπρόθεσμα (σε ορίζοντα διετίας) περίπου στις 1200-1400 μονάδες.

Στο παραπάνω μηνιαίο διάγραμμα φαίνεται η μακροπρόθεσμη κυματική θέση του ΓΔ (σύμφωνα με το σενάριο D).
Με μια απλή παρατήρηση διαπιστώνουμε ότι κάθε φορά που ο ΓΔ πραγματοποίησε μεσοπρόθεσμη ανοδική αντιστροφή διέσπασε ανοδικά τον SMA 5 μηνών (περιπτώσεις Α,Β,C καθώς και η μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση του Απριλίου 2018 που δεν την αριθμούμε γιατί βρίσκεται μέσα σε καθοδική διόρθωση.
Για να διασπαστεί ανοδικά ο SMA 5 μηνών απαιτείται κλείσιμο Ιανουαρίου ίσο ή υψηλότερο από 644 μονάδες αφού στην περίπτωση αυτή κατερχόμενος θα βρίσκεται στις 643 μονάδες.
Με την παρούσα εικόνα δεν είναι κάτι αδύνατο να επιτευχθεί.

ΥΓ. Η ίδια σχεδόν εξέλιξη αναμένεται και σύμφωνα με το σενάριο C με τη βασική διαφοροποίηση ότι η ανοδική κίνηση στο σενάριο αυτό δεν έχει ακόμη αρχίσει και αυτό αναμένεται να γίνει λίγο αργότερα και λίγο χαμηλότερα όπως αναφέρθηκε παραπάνω.


Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν της ομάδας αναλυτών της vitalfinance.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης