Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Οι οικονομικές απειλές κατά της Τουρκίας δε θα οδηγήσουν πουθενά - Δεν πρόκειται να φοβηθούμε

Cavusoglu: Οι οικονομικές απειλές κατά της Τουρκίας δε θα οδηγήσουν πουθενά - Δεν πρόκειται να φοβηθούμε
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Άγκυρα δε φοβάται τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Donald Trump
Σαφές μήνυμα προς την Ουάσιγκτον έστειλε σήμερα (14/1) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, τονίζοντας ότι οι οικονομικές απειλές δεν πρόκειται να επηρεάσουν την Άγκυρα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι «έχουμε πει επανειλημμένα ότι δε φοβόμαστε ποτέ τις απειλές», προσθέτοντας παράλληλα ότι «το να απειλεί κάποιος την Τουρκία οικονομικά δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι στρατηγικοί εταίροι δεν πρέπει να επικοινωνούν μέσω των social media», αναφερόμενος στις δηλώσεις που πραγματοποίησε μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump.
«Η Τουρκία δεν είναι ο εχθρός του Κουρδικού λαού», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, προσθέτοντας παράλληλα ότι «υπάρχουν σοβαρές πιέσεις προς τον Trump ώστε να μην αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συρία».
Αναφορικά με το ζήτημα της Συρίας, ο Mevlut Cavusoglu ανέφερε ότι η Τουρκία δεν είναι κατά της δημιουργίας μίας ζώνης ασφαλείας 30 χλμ κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, τονίζοντας ωστόσο ότι εάν η περιοχή της Ιντλίμπ γίνει μία «φωλιά τρομοκρατών, η κυβέρνηση Assad θα είναι υπεύθυνη».
Τα σχόλια του Τούρκου ΥΠΕΞ έρχονται ως απάντηση στις δηλώσεις που πραγματοποίησε μέσω Twitter ο Donald Trump ότι οι ΗΠΑ «θα καταστρέψουν οικονομικά την Τουρκία εάν επιτεθεί σε Κούρδους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης