Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Όσοι δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τις πολιτικές εξελίξεις καταφεύγουν στη συνωμοσιολογία

Χαρίτσης: Όσοι δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τις πολιτικές εξελίξεις καταφεύγουν στη συνωμοσιολογία
Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σχολίασε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέδειξε πολιτικό θάρρος και θεσμική υπευθυνότητα
Για πλήρη αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.
«Η έξοδος από το μνημόνιο, αλλά βεβαίως και το Μακεδονικό ζήτημα, οδηγούν σε μία πλήρη αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.
Το δίλημμα πρόοδος ή συντήρηση ξαναγίνεται κυρίαρχο και επανέρχεται στην πολιτική ατζέντα με πολύ ισχυρούς όρους.
Εμείς θεωρούμε ότι η σταδιακή μετάλλαξη της ΝΔ, από τη μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς που γνωρίσαμε από τη μεταπολίτευση και μετά σε ένα κόμμα με ακροδεξιά πλέον χαρακτηριστικά, δημιουργεί την αναγκαιότητα, αλλά και τις πολιτικές προϋποθέσεις, για τη συγκρότηση ενός ευρέος προοδευτικού μετώπου» δήλωσε στο Real FM.
Για τη θέση της ΝΔ περί «στημένου διαζυγίου» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε: «Το ότι τέτοιου είδους απόψεις αποτελούν επίσημη θέση της ΝΔ είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και δείχνει και την πολιτική απόγνωση της αντιπολίτευσης.
Όσοι δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τις πολιτικές εξελίξεις και την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού με πολιτικούς όρους, καταφεύγουν στη συνωμοσιολογία και τα fake news και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για την ίδια τη δημοκρατία και τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος».
Επίσης, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, με τις πολιτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε, «επέδειξε ένα πολιτικό θάρρος και μία θεσμική υπευθυνότητα, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική.
Δεν κρύφτηκε πίσω από τις συνταγματικές δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά το δήλωσε και ήδη ενήργησε προς αυτήν την κατεύθυνση, να διεκδικήσει και να λάβει νέα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Και είμαστε πολύ αισιόδοξοι γιατί θεωρούμε ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο θα επιδείξει τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που αναλογεί σε αυτές τις ιστορικές στιγμές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης