Κομισιόν: Στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών - Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Κομισιόν: Στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών - Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα
«Παρακολουθούμε τις εθνικές διαδικασίες που ακόμη χρειάζεται να γίνουν για την εφαρμογή της Συμφωνίας» δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής
Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν έχουν μπει οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Κληθείς να σχολιάσει την τελική έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή της πΓΔΜ, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι η Επιτροπή ποτέ δεν σχολιάζει τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στα κράτη-μέλη, αλλά τις παρακολουθεί από κοντά.
Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία για την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας, η εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής ανέφερε ότι «η ΕΕ στηρίζει την ιστορική Συμφωνία» που υπέγραψαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της πΓΔΜ τον Ιούνιο και παράλληλα εξαίρει το πολιτικό κουράγιο και την ηγετική ευθύνη προς την επίλυση μιας από τις πλέον παλαιές διαμάχες της περιοχής.
«Είναι μοναδική ευκαιρία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες του παρελθόντος και να ενισχυθεί η συμφιλίωση στην περιοχή και στην Ευρώπη συνολικά.
Τώρα παρακολουθούμε τις εθνικές διαδικασίες που ακόμη χρειάζεται να γίνουν για την εφαρμογή της Συμφωνίας».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS