Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περαιτέρω άνοδο καταγράφει ο χρυσός εν αναμονή ΗΠΑ - Στο +0,41% και τα 1.294,75 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει ο χρυσός εν αναμονή ΗΠΑ - Στο +0,41% και τα 1.294,75 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας τα στοιχεία που αφορούν τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ
Ανοδικά κινείται κατά την έναρξη της εβδομάδας ο χρυσός, διευρύνοντας τα κέρδη που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι επενδυτές αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Federal Reserve το 2019.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,41% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.294,75 δολ. ανά ουγγιά, ενώ την περασμένη εβδομάδα σημείωσε κέρδη της τάξεως του +0,3%.
Πλέον, το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται κοντά στο «ψυχολογικό όριο» των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που καταδεικνύει την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών, εν μέσω υποτονικής δραστηριότητας του αμερικανικού δολαρίου.
Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,05% στις 95,21 μονάδες, έχοντας σημειώσει απώλειες της τάξεως του -0,6% την προηγούμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου 2019 διευρύνει τις απώλειες του -0,8% που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του -0,13% στα 15,63 δολ. ανά ουγγιά.
Η πτώση που σημειώθηκε στις αγορές, καθώς και τα ασθενή στοιχεία για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές της Κίνας έστρεψαν τους επενδυτές προς τον χρυσό, ο οποίος αντιμετωπίζεται ως «ασφαλές καταφύγιο» σε περιόδους αστάθειας.
Πλέον, οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας τα στοιχεία που αφορούν τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, τα οποία εάν δείξουν περαιτέρω υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων θα ενισχύσουν την πιθανότητα καθυστέρησης στη διαδικασία αύξησης των επιτοκίων της Fed, σύμφωνα με αναλυτές.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός του μήνα, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα είναι πρόθυμη να περιορίσει τη σύσφιγξη νομισματικής πολιτικής το 2019, εάν κριθεί απαραίτητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης