Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιέσεις στον Δανέλλη να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης - Το Ποτάμι απειλεί να καταψηφίσει τις Πρέσπες

Πιέσεις στον Δανέλλη να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης - Το Ποτάμι απειλεί να καταψηφίσει τις Πρέσπες
Η ψήφος του κ. Δανέλλη αποτελεί την κρίσιμη 151η, η οποία θα κρατήσει ζωντανή την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα
Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, προκειμένου να αλλάξει την απόφασή του και να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με το Ποτάμι να απειλεί ότι εάν αποτελέσει σωσίβιο για την κυβέρνηση, ενδεχομένως να αναθεωρήσει τη στάση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
Σημειώνεται ότι η ψήφος του κ. Δανέλλη αποτελεί την κρίσιμη 151η, η οποία θα κρατήσει ζωντανή την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι η απειλή περί καταψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί παράδοξο, αφενός γιατί αν ο Σπύρος Δανέλλης δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση θα πέσει, άρα δεν θα υπάρξει ψηφοφορία για τις Πρέσπες.
Αφετέρου γιατί το Ποτάμι ξαφνικά εξαρτά τη στάση του από την απόφαση Δανέλλη και στην ουσία συνδέεει την ψήφο εμπιστοσύνης με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι συμφωνεί (με εξαίρεση Αμυρά, Ψαριανό).

Το τελεσίγραφο του Θεοδωράκη

Σαφές μήνυμα για να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του όσον αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης προς τον Σπύρο Δανέλλη, στο οποίον έδωσε διορία έως σήμερα (14/1/2019) το βράδυ για τον ενημερώσει για τις τελικές του αποφάσεις.
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν νωρίτερα και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Θεοδωράκης διεμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του Ποταμιού είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή, ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση.
Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς –κατά τις ίδιες πληροφορίες- ο κ. Θεοδωράκης θέλει να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη, καθώς εάν επιμείνει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα.

Μαυρωτάς: Η στάση μας στη Συμφωνία των Πρεσπών ίσως καθοριστεί από τη στάση Δανέλλη

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του Ποταμιού, είναι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του κινήματος, Γιώργου Μαυρωτά.
 «Θα πρέπει να σκεφτεί ο Σπύρος Δανέλλης ότι πιθανόν η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κάπως να επηρεάσει και τους υπόλοιπους στη συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο Γ. Μαυρωτάς στο Open.
Στην ερώτηση αν θα εξαρτηθεί η στάση των βουλευτών του Ποταμιού στη συμφωνία των Πρεσπών, από το τι θα πράξει ο Δανέλλης στην εμπιστοσύνη, ο Γιώργος Μαυρωτάς απάντησε ότι «τα μήνυματα που έχουμε από τη βάση αυτά είναι, τώρα το τι θα αποφασίσουμε εμείς είναι κάτι άλλο».
Ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού τόνισε ότι είναι πολύ πιθανό το Ποτάμι να αναθεωρήσει τη στάση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν ο Δανέλλης αποτελέσει σωσίβιο για την κυβέρνηση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης