Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο «χτυπούσαν» τράπεζες «τραβούσαν» Coca Cola

tags :
Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο «χτυπούσαν» τράπεζες «τραβούσαν» Coca Cola
ΑΓΟΡΑ: Αυτό το πράγμα όπου όποτε χτυπάνε τις τράπεζες, τραβάνε την Coca Cola και συγκρατούν όσο μπορούν την αγορά, και έχουν πάει την αποτίμηση στο Δία, είναι ένα θεματάκι, δε συμφωνείτε;

Κοντεύει ξανά στα 11 δισ. ευρώ η αποτίμηση της Coca Cola, αλλά σύμφωνα με κάποιους δεν είναι ακριβή. Που τα βρίσκουν και τα λένε….

Η αγορά πάντως έδειξε πως αυτά που κάνουν οι πολιτικοί αποδοκιμάζονται. Και σιγά, βέβαια μην ασχοληθούν με τα πραγματικά θέματα. Η καρέκλα και η επιβίωση πάνω από όλα γι΄ αυτούς.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η αγορά θα παραμείνει εξαρτημένη από τις πολιτικές εξελίξεις και βέβαια από το κλίμα που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού.

Εδώ που έχουμε φτάσει δεν περιμένουμε πολλά. Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης θα περάσει και τη συμφωνία των Πρεσπών και μάλλον θα εξαντλήσει και την τετραετία.

Άρα θα έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη προεκλογική περίοδο. Σε τέτοιο κλίμα μην περιμένετε να γίνουν πράγματα για το καλό της οικονομίας και της χώρας.

Επομένως, όπως τονίζουν και στελέχη της αγοράς το ΧΑ θα συνεχίσει να φθείρεται με το καλό σενάριο να είναι κοντά στα τρέχοντα επίπεδα.

Βέβαια δεν λείπουν και οι απόψεις που λένε ότι αν κρατήσει μέχρι τον Οκτώβρη η κυβέρνηση και το προεκλογικό κλίμα δεν αποκλείεται να πάμε μία βόλτα και σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα. Επομένως καλό θα είναι οι επενδυτές να είναι προσεκτικοί.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Εκτός από αυτές που είναι «μαζεμένες» και τις κάνουν ό,τι θέλουν για να κρατήσουν την αγορά, υπήρξαν λίγα χαρτιά που ξεχώρισαν στη συνεδρίαση όπου βέβαια ο τζίρος ήταν εξαιρετικά χαμηλός.

ΤΙΤΑΝ: Στα 20,60 ευρώ ο κοινός τίτλος στα 19,65 ευρώ ο προνομιούχος. Περιμένουμε το αποτέλεσμα της προσφοράς που μάλλον θα πάει καλά και η μετοχή θα επιστρέψει με τη νέα της μορφή.

JUMBO: Εξαιρετική και σήμερα στο ταμπλό. Έκλεισε με άνοδο 1,32% και στα 13,80 ευρώ με όγκο 112 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,87 δισ. ευρώ

CRETA FARMS: Στα 0,7480 ευρώ με άνοδο 11,98% όγκο 76 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 23,5 εκατ. ευρώ – Στους πωλητές έμειναν 23 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις στο ταμπλό. Με χαμηλό όγκο έκλεισε στα 0,6420 ευρώ με άνοδο 3,55% και αποτίμηση 25,8 εκατ. ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στα 0,88 ευρώ με άνοδο 2,92% όγκο 26 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 10,2 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠ.: Μετά τη μεγάλη άνοδο της Παρασκευής, σήμερα ενισχύθηκε 2,81% και έκλεισε στα 1,83 ευρώ. Η αποτίμηση στα 74,4 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Και οι τέσσερις στις πρώτες θέσεις των πτωτικών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Απώλειες 5,26% για Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα και στο 3,8% περίπου για Alpha Bank και Eurobank.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χωρίς πακέτα η σημερινή συνεδρίαση και με απώλειες 3,67%. Έκλεισε στα 1,26 ευρώ με όγκο 322 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 223 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης