Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σταθάκης: Πολλά τα οφέλη για την Ελλάδα, από τη δημιουργία του East Mediterranean Gas Forum

tags :
Σταθάκης: Πολλά τα οφέλη για την Ελλάδα, από τη δημιουργία του East Mediterranean Gas Forum
Σταθάκης: Πολλά τα οφέλη για την Ελλάδα, από τη δημιουργία του East Mediterranean Gas Forum
Την τεράστια σημασία για την Ελλάδα και μακροπρόθεσμα για την ελληνική πραγματικότητα, επισημαίνει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, σε αποκλειστική του συνέντευξη από το Κάιρο, προς το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, με αφορμή την παρουσία του στη σημερινή (14/1) ίδρυση στην Αίγυπτο του «Φόρουμ για το Φυσικό Αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο» (East Mediterranean Gas Forum) από τις Αίγυπτο, Ελλάδα, Ιταλία, Ιορδανία, Παλαιστινιακή Αρχή, Ισραήλ και Κύπρο.
 Ο κ. Σταθάκης επισημαίνει τα οφέλη τής από κοινού ενδυνάμωσης τής συνεργασίας της Ελλάδας με άλλες χώρες στα έργα υποδοχής σε θέματα που αφορούν το φυσικό αέριο και τη μεταφορά του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα παίζει ένα στρατηγικό ρόλο στην περιοχή για το φυσικό αέριο. Και είναι ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας ίδρυσης αυτού του περιφερειακού φορέα, που γίνεται με έδρα και πρωτοβουλία της Αιγύπτου, και θα συμμετέχουμε ένθερμα σε αυτήν την προσπάθεια».
Αναφορικά με τα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα έχει ο νέος αυτός περιφερειακός φορέας στους καταναλωτές, ο κ. Σταθάκης επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η κοινή προσπάθεια στα σημαντικά έργα υποδομής θα δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακας και θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για τους καταναλωτές στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες».
 Σε ερώτηση σχετικά με το μήνυμα που δίνει η ίδρυση του νέου αυτού φορέα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τονίζει ότι «ο φορέας αυτός κινείται ακριβώς προς τη θετική κατεύθυνση της συνεργασίας, του αμοιβαίου συμφέροντος και της συνύπαρξης όλων αυτών των χωρών σε μία κοινή προσπάθεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης