Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: «Σκηνοθετημένο» το διαζύγιο Τσίπρα - Καμμένου - Η καταστροφή συνεχίζεται από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Ζητώ ισχυρή εντολή

Μητσοτάκης: «Σκηνοθετημένο» το διαζύγιο Τσίπρα - Καμμένου - Η καταστροφή  συνεχίζεται από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Ζητώ ισχυρή εντολή
«Ο κ. Τσίπρας είναι ταυτισμένος με το ψέμα, την εξαπάτηση και την εθνική ταπείνωση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
Επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας ως «σκηνοθετημένο διαζύγιο» την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε, για μία ακόμη φορά, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι εάν πραγματικά ο κ. Καμμένος ήθελε να μην υπάρξει υπογραφή της έπρεπε να είχε αποχωρήσει από την κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2018, ενώ ανέπτυξε μέρος του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ.
Επιπρόσθετα προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από «το συνονθύλευμα των βουλευτών που έχει συγκεντρώσει», αλλά υπογράμμισε ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί ταχύτατα σε εκλογές, καθώς η αβεβαιότητα πλήττει την οικονομία αλλά και την αξιοπιστία της.
«Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Σημαίνει παράταση στη θητεία μίας κυβέρνησης που κάνει ζημιά στην ίδια τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «είναι στηριγμένος στο ψέμα, την εξαπάτηση και αυτά είναι χαρακτηριστικά τα οποία τον συνδέουν ακόμη με τον κ. Καμμένο.
Θεωρώ ότι ο Τσίπρας μπορεί να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, κρίνοντας από την ετέροκλητη ομάδα βουλευτών που ξαφνικά τον στηρίζουν.
Την εμπιστοσύνη των πολιτών δεν μπορεί να εξασφαλίσει»
Κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και τις ευθύνες των επιλογών τους.
Αρνήθηκε ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει πραγματοποιήσει κάποια «ακροδεξιά» στροφή, ενώ τόνισε ότι «κάθε φορά που η ΝΔ κατάφερνε μεγάλα ποσοστά ήταν όταν ξεπερνούσε τα όρια του κόμματος».
Επανέλαβε ότι θα πρέπει να γίνουν «εδώ και τώρα» εκλογές προκειμένου να υπάρξει βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ υπογράμμισε ότι είχε δίκιο που ζητά εκλογές από την ημέρα που εκλέχθηκε πρόεδρος της ΝΔ και αυτό το αποδεικνύει η πορεία της χώρας.
«Εντός του 2019 θα γίνουν εκλογές.
Το 2019 θα είναι η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής.
Ποιος επενδυτής θα έρθει να επενδύσει σήμερα στη χώρα όταν υπάρχει η πολιτική αβεβαιότητα.
Αυτή η περίοδος στην οποία ο κ. Τσίπρας θα ξεσαλώσει, θα διορίσει και άλλα, θα πει σειρά ψεμάτων θα κάνει μεγάλο κακό στη χώρα», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Συμφωνία των Πρεσπών

Από την επίθεση του κ. Μητσοτάκη δεν ξέφυγε και ο κ. Καμμένος για τον οποίο, μάλιστα, είπε ότι κινείται μεταξύ «γραφικότητας και τραγικότητας με τον δημόσιο βίο του», προσθέτοντας ότι ουσιαστικά «έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Επικέντρωσε την κριτική του για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών στο γεγονός ότι μέσω αυτής η κυβέρνηση Zaev πήρε όσα ζητούσε, δηλαδή τη γλώσσα και την εθνικότητα.
Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών όταν έρθει στη Βουλή, ενώ εάν γίνει κυβέρνηση και αυτή η Συμφωνία δεν έχει «περάσει» τότε θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευσή της.
«Εγώ δεν πρόκειται να καλωσορίσω Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα μας.
Η πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ είναι μία πορεία μακρά και θα εξαρτηθεί και από τις δικές τους κινήσεις», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Εάν η συμφωνία δεν περάσει από τη Βουλή τότε δεν ισχύει.
Η διαπραγμάτευση της επόμενης κυβέρνησης θα είναι από την αρχή», προσέθεσε.
Υποστήριξε ότι ουδέποτε έχει δεχθεί πιέσεις για το θέμα των Σκοπίων από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καθώς «έχω εξηγήσει τις ευαισθησίες των Ελλήνων.
Το ΕΛΚ έχει μάθει να σέβεται τη διαφορετική άποψη.
Ό,τι λέω εντός της Ελλάδας το ίδιο λέω και εκτός.
Φυσικά δεν επρόκειτο ποτέ η κυρία Merkel να παραδεχθεί πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ του κ. Τσίπρα (σ.σ.: για «ανταλλαγή» της μη μείωσης των συντάξεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών).
Επιμένω στη θέση μου αυτή».
Ερωτηθείς αν έχει νόημα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Συνταγματικά, έχουμε τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να υποβάλουμε πρόταση δυσπιστίας.
Αλλά αυτές οι πρωτοβουλίες δεν προαναγγέλλονται».
Για να προσθέσει: «Εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, -θα εξακολουθώ να την αποκαλώ έτσι από τη στιγμή που 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν έρθει σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο - προκαλεί ζημιά στον τόπο».

Οι εκλογές και η οικονομία - Το πρόγραμμα της ΝΔ

Σε ερώτηση κατά πόσο ο κ. Τσίπρας έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τις εκλογές και για το ότι η αντιπολίτευση θα αναγκαστεί να ψηφίσει μία σειρά θετικών μέτρων, υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας στην πραγματικότητα τιμώρησε τους πιο αδύναμους.
Και άλλοι στο παρελθόν προσπάθησαν μοιράζοντας χρήματα να «εξαγοράσουν» τις ψήφους των πολιτών.
Όμως εμείς μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική πολιτική στην οικονομία.
Που θα έχει στη βάση της τη μείωση των φόρων».
Τόνισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ σε όλα τα επίπεδα από την Παιδεία έως την οικονομία αλλά και την ασφάλεια έχει στόχο να στηρίξει τους πιο αδύναμους πολίτες και όχι τους πλούσιους, όπως υποστηρίζουν συχνά στελέχη της νυν κυβέρνησης.
Αναφερόμενος στη φορολογία και κυρίως στον ΕΝΦΙΑ επανέλαβε ότι θα υπάρξει μειωσή του κατά 30% (οριζόντια μείωση σε διάστημα δύο ετών), λέγοντας ότι «εγώ δεν πρόκειται να πω ποτέ στους Έλληνες πολίτες ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ».
«Ο Τσίπρας έκοψε το ΕΚΑΣ, αύξησε 29 φόρους, πολλούς έμμεσους και έκανε 17 παρεμβάσεις, που μείωσε το εισόδημα των συνταξιούχων.
Ο Τσίπρας τους τιμώρησε.
Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο ώριμη και το να δίνουμε κάποιο συγκυριακό επίδομα, μία φορά τα Χριστούγεννα, δίνει λύση. Εμείς λέμε για νέο μείγμα.
Μείωση των φόρων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Οι συνταξιούχοι θέλουν να μην είναι τα εγγόνια τους εξαρτημένα από τα 100 ευρώ τους, αλλά να βρουν δουλειές», είπε.
Κλήθηκε να απαντήσει εάν ισχύει ότι η οικονομική πολιτική ουσιαστικά επιβάλλεται από τους δανειστές και ως εκ τούτου πως θα κατορθώσει μία κυβέρνηση της ΝΔ να επιτύχει τόσο υψηλά πλεονάσματα και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε βελτιωτικές κινήσεις για τους πολίτες.
Κατά τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορέσει έως ένα σημείο να επαναδιαπραγματευθεί ορισμένα σημεία της συμφωνίας με τους εταίρους.
«Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα εγώ δεν μπορώ να πω ότι «δεν δέχομαι τα υψηλά πλεονάσματα», γιατί αυτό δεν ισχύει.
Θα προσπαθήσω να συνεννοηθώ και θεωρώ ότι οι εταίροι θα εμπιστευθούν αυτήν την κυβέρνηση θα μπορέσει να υπάρξει κάποια νέα συνεννόηση.
Στόχος μας είναι να μπορέσει η χώρα να δανειστεί με λογικά επιτόκια από τις αγορές και οι τράπεζες να αρχίσουν εκ νέου να δανείζουν την πραγματική οικονομία», επεσήμανε.
«Η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Πρέπει να μειωθεί το αποτύπωμα της παρουσίας του δημοσίου.
Όμως θα υπάρξει μείωση των προσλήψεων και κατάργηση του φαινόμενου των μετακλητών», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις ιδιωτικές όσο και στις δημόσιες επενδύσεις και γνωρίζει ποια είναι ακριβώς τα εμπόδια που αποτρέπουν τους επενδυτές από το να έρθουν στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο ίδιος θα αναλάβει προσωπικά να προωθήσει την καλή εικόνα της χώρας, καθώς «η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει την αναπτυξιακή έκπληξη».
«Προσλήψεις στον αέρα δεν πρόκειται ποτέ να εξαγγείλω.
Πρώτα θα εξετάσω λεπτομερώς τα στοιχεία.
Προσλήψεις χωρίς διαγωνισμούς δεν πρόκειται να γίνουν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», προσέθεσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης