Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προσχεδιασμένη στήριξη από 151 βουλευτές 4 κομμάτων στην κυβέρνηση, λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης στις 16/1 – Εκλογές Οκτώβριος 2019

Προσχεδιασμένη στήριξη από 151 βουλευτές 4 κομμάτων στην κυβέρνηση, λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης στις 16/1 – Εκλογές Οκτώβριος 2019
Οι 151 βουλευτές έχουν βρεθεί αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς όπως αποδεικνύεται αυτό είχε προσχεδιαστεί εδώ και καιρό.
Όχι ένα όχι δύο αλλά βουλευτές από τέσσερα κόμματα αθροίζονται για να δώσουν στις 16 Ιανουαρίου 2018 ψήφο εμπιστοσύνης με 151 θετικές ψήφους στην κυβέρνηση Φρανκεστάιν όπως την χαρακτήρισε πολιτικός αρχηγός.
Οι 151 βουλευτές έχουν βρεθεί αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς όπως αποδεικνύεται αυτό είχε προσχεδιαστεί εδώ και καιρό.
Οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι
-Κουντουρά ΑΝΕΛ
-Κόκκαλης ΑΝΕΛ
-Παπακώστα ανεξάρτητη πρώην ΝΔ
-Ζουράρις ΑΝΕΛ
-Δανέλλης Το Ποτάμι
-Παπαχριστόπουλος ΑΝΕΛ
Το άθροισμα αυτών 151 που σημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης εν συνεχεία με άλλη σύνθεση ψηφίζει και την συμφωνία των Πρεσπών με 153 ή 154 βουλευτές και σχεδιάζει βουλευτικές εκλογές Οκτώβριο 2019.
Όχι Μάιο 2019 που ορισμένοι υποστηρίζουν αλλά μάλλον 13 Οκτωβρίου 2019.
Σήμερα 15 Ιανουαρίου ξεκινάει στην Βουλή η διήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και είναι ξεκάθαρο ότι έχουν βρεθεί οι 151 βουλευτές χωρίς να αποκλείεται τελικώς να φθάσει ακόμη και στους 152 βουλευτές.
Οι ομιλίες Τσίπρα, Μητσοτάκη και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών θα λάβουν χώρα από σήμερα στις 12 το μεσημέρι ενώ η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου 2019.


Ο Δανέλλης δίνει ψήφο εμπιστοσύνης

Δεν είχαν τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα οι ισχυρές πιέσεις που άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στον βουλευτή του κόμματος Σπύρο Δανέλλη, αναφορικά με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ο κ. Δανέλλης, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές απάντησε στον κ. Θεοδωράκη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, γεγονός που όπως φαίνεται θα τον οδηγήσει εκτός τόσο της κοινοβουλευτικής ομάδας όσο και του κόμματος του Ποταμιού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ανακοινώσει σήμερα 15/1 στη Βουλή την διαγραφή του βουλευτή του από την ΚΟ του Ποταμιού.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον Σπύρο Δανέλλη από τον οποίο, ζήτησε να του απαντήσει έως το βράδυ απόψε, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και τις τελικές του αποφάσεις.

Μαυρωτάς: Η στάση μας στη Συμφωνία των Πρεσπών ίσως καθοριστεί από τη στάση Δανέλλη

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του Ποταμιού, είναι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του κινήματος, Γιώργου Μαυρωτά.
 «Θα πρέπει να σκεφτεί ο Σπύρος Δανέλλης ότι πιθανόν η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κάπως να επηρεάσει και τους υπόλοιπους στη συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο Γ. Μαυρωτάς.
Στην ερώτηση αν θα εξαρτηθεί η στάση των βουλευτών του Ποταμιού στη συμφωνία των Πρεσπών, από το τι θα πράξει ο Δανέλλης στην εμπιστοσύνη, ο Γιώργος Μαυρωτάς απάντησε ότι «τα μηνύματα που έχουμε από τη βάση αυτά είναι, τώρα το τι θα αποφασίσουμε εμείς είναι κάτι άλλο».

Διεγράφησαν Κουντουρά και Κόκκαλης από τους ΑΝΕΛ  - Δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης – Κλείδωσαν οι 151

Στη διαγραφή της Έλενας Κουντουρά και του Β. Κόκκαλη από τους ΑΝΕΛ προχώρησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος λόγω της απόφασης τους να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Σε δηλώσεις του ο Κόκκαλης ανακοίνωσε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ η προσπάθεια του να ανεξαρτητοποιηθεί έπεσε στο κενό, καθώς τον πρόλαβε η επιστολή διαγραφής του από τον Καμμένο (ο υφυπουργός είχε συντάξει την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του από τους ΑΝΕΛ από το περασμένο Σάββατο 12/1 αλλά πρωτοκολλήθηκε σήμερα και μετά την επιστολή διαγραφής του από τον Καμμένο).
Σε δήλωση του ο Κόκκαλης ξεκαθάρισε πως θα στηρίξει την κυβέρνηση κινούμενος έτσι ενάντια στην κομματική γραμμή που νωρίτερα οδήγησε τον Π. Καμμένο να διαγράψει και την Έλενα Κουντουρά που και αυτή με τη σειρά της εξέφρασε τη στήριξη της στην κυβέρνηση Τσίπρα.
«Η παρουσία μου στην Κίνα οφείλεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι τριών υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής, προ διμήνου, πρόσκλησης του Κινέζου Υπουργού Γεωργίας.
Σε ότι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, έχω να σχολιάσω πως ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης