Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ κάτω από οποιoδήποτε σενάριο δεν μπορούν να αποφύγουν την ήττα… οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν φθάνουν

Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ κάτω από οποιoδήποτε σενάριο δεν μπορούν να αποφύγουν την ήττα… οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν φθάνουν
Ο Μητσοτάκης αποτελεί μια σοβαρή εξαίρεση, αποπνέει κάποια σιγουριά ότι θα φανεί συνεπής με τις ιδεολογικές του θέσεις αλλά πολλά στελέχη της ΝΔ προέρχονται από το παρελθόν δεν είναι φθαρμένα αλλά χειρότερα σκουριασμένα πρόσωπα
Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ θα υποστούν εκλογική ήττα, όχι εκλογική συντριβή αλλά βαριά ήττα σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.
Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον και αυτό θα συμβεί στην διακυβέρνηση Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ.
Τα δύο ιστορικά λάθη των αριστερών ήταν το τρίτο μνημόνιο και η ανεπάρκεια της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με μια ομάδα ανεκδιήγητων πειραματιστών που κατέληξαν στο τρίτο μνημόνιο και βεβαίως η συμφωνία των Πρεσπών.
Η Ελλάδα αποδέχεται ότι οι σλάβοι των Σκοπίων και το 25% του πληθυσμού που είναι αλβανοί είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και θα ονομάζονται Βόρεια Μακεδονία.
Οι αριστεροί ήταν παραδοσιακά διεθνιστές και με ελαφρότητα αντιμετωπίζουν τα εθνικά – πατριωτικά θέματα.
Ο Τσίπρας ενώ παρουσιάστηκε ως ο αριστερός ηγέτης που θα βγάλει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας την αριστερά αυτοπαγιδεύθηκε και στιγμάτισε την αριστερά.
Ο Τσίπρας αποδέχθηκε να γίνει νεοφιλελεύθερος για να παραμείνει στην εξουσία και πλησιάζει ο καιρός της λαϊκής ετυμηγορίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους τους οποίους τους αντιμετώπισε ως τον πυρήνα του εκλογικού σώματος και προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό να προστατέψει.
Θυσίασε την μεσαία αστική τάξη και επέβαλλε το 18% των ελλήνων να πληρώνουν το 90% των φόρων.
Τέτοια ισότητα και ισονομία επικράτησε στην κατά τα άλλα δίκαιη αριστερά.
Την ίδια ώρα παγιδεύτηκε η Ελλάδα στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία είναι δεσμευτικά και ας υποστηρίζει ο Μητσοτάκης της ΝΔ ότι μπορεί να τα αλλάξει.
Τίποτε δεν θα αλλάξει.
Ορισμένοι θα πουν ότι εάν ο Τσίπρας καταφέρει στις εθνικές εκλογές να πάρει 25% με 27% θα είναι επιτυχία γιατί θα έχει μεν ηττηθεί αλλά πολιτικά θα παραμένει ζωντανός για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Αυτό θα είναι αλήθεια.
Αυτό όμως δεν οφείλεται τόσο στα απαράδεκτα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο γεγονός ότι η ΝΔ διαθέτει παλαιά, φθαρμένα πρόσωπα.
Ο Μητσοτάκης αποτελεί μια σοβαρή εξαίρεση, αποπνέει κάποια σιγουριά ότι θα φανεί συνεπής με τις ιδεολογικές του θέσεις αλλά πολλά στελέχη της ΝΔ προέρχονται από το παρελθόν δεν είναι φθαρμένα αλλά χειρότερα σκουριασμένα πρόσωπα που η κοινωνία θα τους αντιμετωπίσει με μεγάλο σκεπτικισμό.
Και μετά έχουμε το χυδαίο κόμμα όπως το αποκάλεσε ο Μητσοτάκης την Χρυσή Αυγή.
Οι 400 χιλιάδες χυδαίοι πολίτες της χώρας που ψηφίζουν το χυδαίο κόμμα την Χρυσή Αυγή τουλάχιστον δεν κατηγορούνται για την Novartis κύριε Μητσοτάκη.
Λάθος να κατηγορείται ένα κόμμα χυδαίο.
Ο Μητσοτάκης μίλησε σαν πολιτικός παλαιάς κοπής.
Κατηγορεί την Χρυσή Αυγή γιατί του έχει πάρει τον πυρήνα της Δεξιάς.
Εάν η Χρυσή Αυγή ήταν κόμμα που δεν θα έπαιρνε ψήφους από την ΝΔ θα εθεωρείτο ένα κόμμα ιδιαίτερο αλλά όχι χυδαίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης