Διεθνή

Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο +3,05% και τα 60,79 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο +3,05% και τα 60,79 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,43% στα 51,23 δολ. ανά βαρέλι
Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε σήμερα Τρίτη (15/1) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τις περικοπές στην παραγωγή ΟΠΕΚ και Ρωσίας, με το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον ωστόσο να επηρέαζει ενδεχομένως τη ζήτηση μακροπρόθεσμα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 είχε άνοδο της τάξεως του +3,05% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,79 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 ενισχύθηκε κατά +3,37% στα 52,21 δολ. ανά βαρέλι.

«Οι περικοπές του ΟΠΕΚ και η πτώση στις εξέδρες γεωτρήσεων ΗΠΑ έχουν ενισχύσει το συναίσθημα της αγοράς το νέο έτος», αναφέρει σε σημείωμά της η Phillip Futures της Σιγκαπούρης.
Στις ΗΠΑ, οι εξέδρες γεωτρήσεων έχουν υποχωρήσει στις 873 μέχρι στιγμής, από τις 888 που βρίσκονταν το 2018, υποδεικνύοντας πιθανή επιβράδυνση στην παραγωγή της χώρας, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε επίπεδα-ρεκό, και συγκεκριμένα στα 11,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Όσον αφορά τις εξαγωγές του Ιράν για το 2019, στον απόηχο των αμερικανικών κυρώσεων, η HSBC δήλωσε ότι «έχουν σημειώσει απότομη πτώση και είναι πιθανό να παραμείνουν γύρω στα 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όγκος μειωμένος κατά 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τον μέσο όρο στο πρώτο εξάμηνο του 2018».
Σημειώνεται ότι χθες, οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν πτώση μεγαλύτερη του -2%, εξαιτίας των στοιχείων που αφορούσαν το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας, και τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
«Οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα αβέβαιες», σχολίασε η HSBC, η οποία μείωσε τις προβλέψεις της για την τιμή του Brent το 2019 κατά 16 δολ. ανά βαρέλι, στα 64 δολ. ανά βαρέλι, επικαλούμενη μεταξύ άλλων και την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης