Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βερολίνο: Η Merkel δεν έκανε επιπλέον παραχωρήσεις στη May για το Brexit

Βερολίνο: Η Merkel δεν έκανε επιπλέον παραχωρήσεις στη May για το Brexit
Η γερμανική κεγκελαρία διαψεύδει τις πληροφορίες της εφημερίδας Sun
Τις πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας Sun σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, έτεινε χείρα βοηθείας στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, για το ενδεχόμενο που η συμφωνία για το Brexit δεν εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, οι πληροφορίες για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών έχει αποτυπωθεί λάθος, καθώς η Merkel δεν προσέφερε επιπλέον παραχωρήσεις στη May.
Μάλιστα, το Βερολίνο διαμηνύει πως ισχύει ό,τι έχει διαμηνυθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, σύμμαχοι της May λένε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel έτεινε στη May χείρα βοηθείας την ενδέκατη ώρα, δηλώνοντας ότι η ΕΕ ενδέχεται να κάνει επιπλέον παραχωρήσεις στην περίπτωση που οι βουλευτές απορρίψουν την πολιτική διακήρυξη.
Στις παραχωρήσεις αυτές θα συμπεριληφθεί το να πειστεί ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας να μπει ημερομηνία λήξης στο λεγόμενο backstop, τον μηχανισμό ασφαλείας που έχει συμφωνηθεί για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να υπάρξουν «σκληρά» σύνορα μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, πάντα κατά το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης