Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blackford (Βρετανία): Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει «καλό» Brexit - Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία May

Blackford (Βρετανία): Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει «καλό» Brexit - Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία May
Ο επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας τόνισε ότι το Brexit αποτελεί το κεντρικό ζήτημα γύρω από τις περικοπές θέσεων εργασίας στη Βρετανία
Την πρόθεση του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) να καταψηφίσει τη συμφωνία της πρωθυπουργού Theresa May για το Brexit, επιβεβαίωσε σήμερα (15/1) ο επικεφαλής του κόμματος, Ian Blackford, μέσω δηλώσεών του που πραγματοποίησε στο Sky News.
Ειδικότερα, ο ηγέτης του SNP δήλωσε ότι το «καλό Brexit» δε μπορεί να πραγματοποιηθεί, καθώς και ότι μία τέτοια εξέλιξη θα στοιχήσει θέσεις εργασίας και θα κάνει τους Βρετανούς πολίτες «φτωχούς».
«Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία της κυβέρνησης», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Ian Blackford, ο οποίος πρόσθεσε ότι «οι ενδείξεις είναι πλέον ξεκάθαρες, δεν υπάρχει αυτό που λέμε καλό Brexit».
«Στοιχίζει θέσεις εργασίας, γνωρίζουμε ότι θα κάνει ανθρώπους φτωχούς», επεσήμανε ο κ. Blackford, διευκρινίζοντας ότι το Brexit αποτελεί το κεντρικό ζήτημα γύρω από τις περικοπές θέσεων εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι «ειλικρινής με τους ανθρώπους», καθώς «δεν έχει σημασία τι ψήφισε ο κόσμος, δεν ψήφισαν για να γίνουν φτωχοί».
Νωρίτερα, η επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP), Arlene Foster, εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της απέναντι στη συμφωνία της Theresa May για το Brexit, προσθέτοντας ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία σήμερα.
«Απόψε θα είναι μία ιστορική μέρα, αλλά για τους λάθος λόγους», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της Arlene Foster, η οποία πρόσθεσε ότι «θα αντιταχθούμε στο τοξικό backstop και θα ψηφίσουμε εναντίον της Συμφωνίας Απόσυρσης».
Παράλληλα, η ίδια δήλωσε πως «ήρθε η ώρα για μία λογική συμφωνία που θα κυβερνήσει την έξοδό μας από την ΕΕ και θα στηρίζει όλα τα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης