Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Ο λαός στους καθημερινούς αγώνες και στις εκλογές να καταψηφίσει την κυβέρνηση

Κουτσούμπας: Ο λαός στους καθημερινούς αγώνες και στις εκλογές να καταψηφίσει την κυβέρνηση
«Η όλη εξέλιξη βολεύει τον κ. Τσίπρα να διασώσει την κυβέρνησή του με τις ψήφους των βουλευτών των ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα» αναφερόμενος στο διαζύγιο των Τσίπρα-Καμμένου
«Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή όπου η κυβέρνηση αναζητά ψήφο εμπιστοσύνης είναι η κατάληξη των παζαριών των προηγούμενων ημερών ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, πιο συγκεκριμένα των παζαριών ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή, επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Και προσέθεσε ότι η όλη εξέλιξη βολεύει τον κ. Τσίπρα να διασώσει την κυβέρνησή του με τις ψήφους των βουλευτών των ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και ταυτόχρονα να εμφανίζεται ότι αντιστέκεται σε μια πολιτική στην υλοποίηση της οποίας πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα.
Τόνισε ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της αυριανής ψηφοφορίας και του ποιοι θα είναι οι νέοι πιθανοί συνοδοιπόροι του κ. Τσίπρα, το κρίσιμο ζήτημα είναι ο λαός να καταψηφίσει αυτή την κυβέρνηση, που θα συνεχίσει την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και μέσα από τους καθημερινούς του αγώνες και στις βουλευτικές, δημοτικές, περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές.
Είπε ότι ο κ. Τσίπρας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για να ολοκληρώσει την «βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, του Trump, της Merkel και των άλλων δυναστών του λαού» και υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ εδώ και καιρό έχει πει πως η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αναλάβει ρόλο σημαιοφόρου για τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή διεκδικώντας μερίδιο και για λογαριασμό κάποιων μερίδων της εγχώριας αστικής τάξης.
Χαρακτήρισε τη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην περιοχή τους οποίους Τσίπρας-Καμμένος υπηρέτησαν με πολύ μεγάλη συνέπεια και «καταπέλτη κατά του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της περιοχής γιατί ενισχύει στα Βαλκάνια τον δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ».
Σημείωσε, ακόμα, ότι για την ενεργό εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη καθώς τα σχέδια αυτά δεν τα αμφισβητεί η ΝΔ.
«Θεωρείτε επίτευγμά σας, μια επαίσχυντη συμφωνία που έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, των άλλων δυνάμεων που επιδιώκουν η γειτονική χώρα να ενταχθεί άμεσα στη ΝΑΤΟϊκή πολεμική μηχανή, μόνο και μόνο για να κοπεί η φόρα στα ρωσικά, κινεζικά και άλλα ξένα κεφάλαια στα Δ. Βαλκάνια», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
Πρόσθεσε ότι η Συμφωνία αφήνει ανοιχτά στοιχεία για μελλοντική αξιοποίηση και «δίνοντας "αέρα στα πανιά" του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού από όλες τις πλευρές» ανάλογα με τα συμφέροντα όσων κινούν τα νήματα και επέρριψε την ευθύνη σε όλα τα κόμματα της Βουλής γιατί η προσοχή του λαού λανθασμένα βρίσκεται στην ονοματολογία, και την ίδια ώρα προσπαθούν να κρύψουν από τον ελληνικό λαό «τα ουσιώδη ζητήματα που θέτει το ΚΚΕ αλλά και ευρύτερες σήμερα λαϊκές δυνάμεις, όπως είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ και το επικίνδυνο των εξελίξεων συνολικά, που ναρκοθετούν το μέλλον των λαών της Βαλκανικής».
Προσέθεσε άτι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και η παρουσία των βάσεων στην Ελλάδα όχι μόνο δεν απέτρεψαν αλλά όξυναν την τουρκική επιθετικότητα και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ενώ ουδόλως εμπόδισαν την κατοχή του 40% της Κύπρου που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Είπε ότι για όλους αυτούς τους λόγους το ΚΚΕ καταψηφίζει την Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και υπερασπίζεται την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών ενάντια στον εθνικισμό, τον αλυτρωτισμό, και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Απαντώντας στην αποστροφή του πρωθυπουργού ότι "ατού του είναι η οικονομία" ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι ο κ. Τσίπρας και οι υπόλοιποι μιλούν για την καπιταλιστική οικονομία της εκμετάλλευσης και αδικίας.
Σε αντιπαράθεση κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για την "οικονομία" της εργατικής λαϊκής οικογένειας, που «είναι αμείλικτα και βάζουν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του», όπως η αύξηση όσων είναι αντιμέτωποι με "αναγκαστικά μέτρα είσπραξης" λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία, η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση και η φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.
Χαρακτήρισε "στάχτη στα μάτια του λαού" τα περί θετικών μέτρων της κυβέρνησης και σημείωσε ότι "και αυτά τα ψίχουλα, δεν θα δίνονταν, αν δεν υπήρχαν οι αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος, αν δεν υπήρχε η καθοριστική συμβολή, η πίεση του ΚΚΕ».
Και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι πρόοδος για τον λαό είναι να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, τις δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας της εργασίας και επισήμανε επίσης ότι πρόοδος για τον λαό είναι να μεγαλώνει η λαϊκή αμφισβήτηση και δυσαρέσκεια απέναντι στο σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα.
Είπε, επίσης, ότι πίσω από ακροδεξιά, αντιδραστικά κόμματα βρίσκονται κέντρα του συστήματος, τμήματα της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας, ακόμα και πρεσβείες σε μια σειρά χώρες, και σημείωσε ότι ρόλος τέτοιων δυνάμεων είναι ο εγκλωβισμός της λαϊκής αγανάκτησης εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν τόσο οι δεξιές όσο και οι λεγόμενες αριστερές, σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις.
Πραγματικοί αντίπαλοι του φασισμού και της ακροδεξιάς δεν μπορούν να είναι όσοι έχουν γίνει σημαιοφόροι των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, ούτε όσοι τραυματίζουν συνδικαλιστές, εργαζόμενους που αγωνίζονται και όσοι τραυματίζουν βουλευτές με χημικά, όπως πρόσφατα τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελλή στην πορεία των εκπαιδευτικών τόνισε, προσθέτοντας ότι οι δήθεν προοδευτικές συμμαχίες που ασκούν αντιλαϊκές πολιτικές δεν αποτελούν μέτωπο στο φασισμό, αλλά τον τροφοδοτούν.
Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ακόμα ότι τα παζάρια θα συνεχίζονται και μετά το βράδυ της Τετάρτης και τόνισε ότι οι μεταγραφές βουλευτών και η εν εξελίξει αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού αποδεικνύουν το πόσο μικρές είναι οι διαφορές μεταξύ των αστικών κομμάτων και πόσο μεγάλες οι συγκλίσεις τους στα στρατηγικά ζητήματα.
Υπογράμμισε ότι το μόνο σταθερό κόμμα είναι το ΚΚΕ επειδή είναι σταθερά προσανατολισμένο στα λαϊκά συμφέροντα, σταθερό απέναντι στα πολιτικά παιχνίδια, απέναντι την διαφθορά των κυβερνώντων, απέναντι στον κάθε είδους τον τυχοδιωκτισμό και η σταθερότητα αυτή πρέπει να αποτελέσει επιπλέον κριτήριο για τον λαό.
Είπε πως το ΚΚΕ λέει στον λαό να μην αναζητά επιμέρους διαφορές ανάμεσα σε κόμματα ίδιας κοπής αλλά να κάνει την πραγματική "διαφορά" με ενα πιο δυνατό ΚΚΕ.
Και κατέληξε λέγοντας ότι το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης