Τελευταία Νέα
Διεθνή

George (Fed): Ίσως τώρα είναι η κατάλληλη η στιγμή για μια παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων

George (Fed): Ίσως τώρα είναι η κατάλληλη η στιγμή για μια παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων
H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να προχωρήσει με προσοχή και υπομονή, δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Κάνσας, Esther George
Υπομονή και προσοχή με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, συνέστησε σήμερα (15/1/2019) η πρόεδρος της Fed του Κάνσας, Esther George, αναφέροντας πως τώρα ίσως είναι η κατάλληλη η στιγμή για μια παύση στον κύκλο αυξήσεων των επιτοκίων.
Σε μια ομιλία της προς το κεντρικό χρηματιστήριο του Κάνσας Σίτυ, η George -που μέχρι σήμερα ήταν «hawkish» στις δηλώσεις της- δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρη πόσο κοντά βρίσκεται η Fed σε ένα «ουδέτερο» περιβάλλον για επιτόκια που ούτε ενισχύουν ούτε επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη.
«Μου φαίνεται ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή και να είμαστε υπομονετικοί καθώς πλησιάζουμε τον προορισμό μας», συνέχισε η George.
Όπως πρόσθεσε, μια παύση θα ήταν καλή ιδέα εάν οι προοπτικές για τον πληθωρισμό παραμείνουν ευνοϊκές ή αν προκύψουν καθοδικοί κίνδυνοι.
«Επιπρόσθετες αυξήσεις των επιτοκίων ενδέχεται να είναι απαραίτητες αν προκύψουν πληθωριστικές πιέσεις», διευκρίνισε η ίδια.
Συνολικά, η George εμφανίστηκε αισιόδοξη για το 2019, λέγοντας ότι οι προοπτικές για την αμερικανική οικονομία εμφανίζονται ευνοϊκές, παρά τους ανοδικούς και καθοδικούς κινδύνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης