Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους – Στο επίκεντρο νέα συνάντηση Trump – Kim

Συνάντηση Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους – Στο επίκεντρο νέα συνάντηση Trump – Kim
Μια νέα συνάντηση θα έστελνε το μήνυμα ότι οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμβιβασμό
Συνάντηση με υψηλόβαθμους Βορειοκορεάτες αξιωματούχους αναμένεται να έχει αύριο Πέμπτη 17/1  ή την Παρασκευή 18/1 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo σε μια προσπάθεια να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ – Β. Κορέας για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου αλλά και να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για μια δεύτερη συνάντηση των Donald Trump και Kim Jong Un.
Σύμφωνα με πληροφορίες από πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap, τρεις κορυφαίοι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι, ανάμεσα τους και ο Kim Yong Chol έχουν κλείσει πτήση από το Πεκίνο προς την Ουάσινγκτον.
Όπως μεταδίδουν το CNN αλλά και νοτιοκορεατικά ΜΜΕ, οι Pompeo και Kim Yong Chol θα έχουν συνάντηση στις 17/1 ή στις 18/1 στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συζητήσουν μια δεύτερη συνάντηση των Trump – Kim.
Όπως αναφέρεται, η πραγματοποίηση μιας δεύτερης συνάντησης τους θα έστελνε το μήνυμα πως οι δύο πλευρές είναι κοντά σε ένα συμβιβασμό ύστερα από ένα αδιέξοδο αρκετών μηνών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης