Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμυράς: Δεν υπάρχουν οι 151 για τη Συμφωνία των Πρεσπών

tags :
Αμυράς: Δεν υπάρχουν οι 151 για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Fake το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποστήριξε ο βουλευτής του Ποταμιού
Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα βρει τους 151 για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.
«Κάνω μία πρόγνωση.
Μπορεί να βρήκατε 151 για ψήφο εμπιστοσύνης αλλά δεν θα βρείτε 151 για τη συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε.
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στoν ANT1, δήλωσε ότι το Ποτάμι είτε θα πει όχι είτε θα απέχει από την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών διατύπωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γ. Αμυράς.
«Πάντα έλεγαν ότι θα δουν το τελικό κείμενο και πώς συνδέεται όλο αυτό και μετά θα αποφάσιζαν αν θα ψηφίσουν ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Αμυράς αναφερόμενος στους βουλευτές του Ποταμιού και στη στάση που θα τηρήσουν απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Είμαστε κατά της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Δεν γίνεται με «ολίγη» από Ποτάμι ο Τσίπρας να παραμένει Πρωθυπουργός και να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε ο κ.Αμυράς, ο οποίος ερωτηθείς για το πώς θα κινηθούν οι 5 του Ποταμιού για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις, οι τελικές αποφάσεις όμως θα ληφθούν πιθανότατα σήμερα Τετάρτη 16/1.
«Υπάρχουν δύο σκέψεις.
Η μία είναι να καταψηφίσουμε και οι πέντε τη Συμφωνία και η άλλη να απέχουμε ως κόμμα από την ψηφοφορία.
Να πάει στη Συμφωνία με τους 151 βουλευτές που έχει για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Ας φανερώσει, αν έχει, τις κρυφές του καβάτζες ο Τσίπρας», είπε ο κ.Αμυράς, ο οποίος χαρακτήρισε «fake» το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
«Δεν το βρίσκω υγιές ένας ψηφοφόρος να βλέπει ότι μέσω του Ποταμιού ο κ. Τσίπρας παραμένει στην κυβέρνηση.
Πάει να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών με δανεικές ψήφους και μετακινήσεις βουλευτών.
Αυτό  δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε» είπε ο κ.Αμυράς.
Ερωτηθείς για το τι θα πράξει ο ίδιος αν οι άλλοι βουλευτές του Ποταμιού ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, είπε πως σε αυτή την περίπτωση «θα έχουμε μεγάλο θέμα», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και αποχώρησής του από το κόμμα.
«Ρωτήστε με εκείνη τη μέρα», είπε σχετικά ο κ.Αμυράς, ο οποίος ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ, είπε πως «είμαι Ποτάμι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης