Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt (ΕΕ): Τα κόμματα της Βρετανίας πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να συνεργαστούν για το Brexit

Verhofstadt (ΕΕ): Τα κόμματα της Βρετανίας πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να συνεργαστούν για το Brexit
Ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit τόνισε την ανάγκη να υπάρξει «διακομματική συνεργασία» στη Βρετανία
Έκκληση προς τα κόμματα της Βρετανίας να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να συνεργαστούν για το καλό της χώρας, απηύθυνε σήμερα (16/1) ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt, μετά την απόρριψη της συμφωνίας ανάμεσα στην πρωθυπουργό Theresa May και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.
Ειδικότερα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο BBC, ο Guy Verhofstadt τόνισε ότι «υπάρχει ανάγκη διακομματικής συνεργασίας ώστε να υπερισχύσει το εθνικό συμφέρον της Βρετναία και το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σήμερα», ενώ κάλεσε τους Βρετανούς βουλευτές να «καθορίσουν ποια συμφωνία αποχώρησης θα στηρίξουν».
«Η Βουλή των Κοινοτήτων δήλωσε ότι δε θέλει αυτή τη συμφωνία», ανέφερε ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, προσθέτοντας ότι «θέλω να ξέρω τι πραγματικά επιθυμεί η Βουλή των Κοινοτήτων, αλλιών δε μπορεί να υπάρξει μία συμφωνία».
Παράλληλα, ο Guy Verhofstadt χαρακτήρισε ως «κακό» το ενδεχόμενο παράτασης του Άρθρου 50 μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, ενώ κάλεσε για ακόμα μία φορά να συμφωνήσουν σε μία κοινή στάση που θα διατηρήσουν σχετικά με το Brexit».
«Νομίζω ότι είναι καιρός το εθνικό συμφέρον να ξεπεράσει τις στενές εμπορικές πολιτικές, και οι διακομματικές πολιτικές να επεναπροσδιορίσουν τις κόκκινες γραμμές που έχουν επιβάλει οι σκληροπυρηνικοί στο Συντηρητικό Κόμμα», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «είμαστε έτοιμοι γι' αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης