Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (Σκωτία): Ήρθε η ώρα για ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit - Δε μπορούμε να χάσουμε άλλο χρόνο

Sturgeon (Σκωτία): Ήρθε η ώρα για ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit - Δε μπορούμε να χάσουμε άλλο χρόνο
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας τόνισε ότι η Theresa May «έχασε χρόνο» με μία «ασυνάρτητη και ανεφάρμοστη συμφωνία»
Τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit ζήτησε σήμερα (16/1) η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, στον απόηχο της απόοριψης της συμφωνίας May από το βρετανικό κοινοβούλιο, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε η κα Sturgeon, η ψηφοφορία για το Brexit αποτέλεσε μία «ήττα ιστορικών διαστάσεων» για την πρωθυπουργό Theresa May, προσθέτοντας ότι το κοινοβούλιο πρέπει να «επαναφέρει το ζήτημα στο εκλογικό σώμα και να δώσε στον λαό άλλο ένα δημοψήφισμα».
Η ίδια κατηγόρησε την Theresa May ότι «έχασε χρόνο» με μία «ασυνάρτητη και ανεφάρμοστη συμφωνία», διευκρινίζοντας ότι παρά το γεγονός πως γνώριζε «εδώ και μήνες» την έκβαση της συμφωνίας, προχώρησε μα αυτή.
Παράλληλα, η πρωθυπουργός της Σκωτίας τόνισε ότι «δε μπορούμε να χάσουμε άλλο χρόνο», καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να «παγώσει» τη διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Παράλληλα, μέσω ανάρτησης που πραγματοποίησε στο Twitter, η κα Sturgeon δήλωσε ότι η Σκωτία «μπορεί μόνο να είναι προστατευμένη» με το να είναι ανεξάρτητη, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά τη στήριξή της στη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.
«Επιθυμούμε το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γι΄ αυτό και στηρίζουμε ένα δημοψήφισμα», αναφέρει η κα Sturgeon, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «γίνεται ξεκάθαρό ότι τα ευρύτερα συμφέροντα της Σκωτίας θα προστατευτούν μόνο με την ανεξαρτησία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης