Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης - Η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί

Δραγασάκης: Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης - Η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί
Το αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης δεν προέκυψε από κάποιο τέχνασμα, αντίθετα προέκυψε από την εξέλιξη των πραγμάτων
Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από την ελληνική βουλή, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης.
«Θα επιβεβαιωθεί η πολιτική σταθερότητα.
Θα γίνει ακόμη πιο σαφής η προοπτική της χώρας και το κυβερνητικό έργο θα γίνει ακόμα πιο εντατικό», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Όπως εξήγησε, το αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης δεν προέκυψε από κάποιο τέχνασμα, αντίθετα προέκυψε από την εξέλιξη των πραγμάτων και είναι μια διαδικασία κανονική, πλήρως προβλέψιμη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, μια πράξη δημοκρατικής και εθνικής ευθύνης.
Η ανάγκη για επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Bουλής προς την κυβέρνηση προέκυψε από το ότι η κυβέρνηση ειδικού σκοπού που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές του 2015 εκπλήρωσε με επιτυχία το βασικό στόχο της, την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία, τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, «η πρόκληση ενόψει είναι ποια πολιτική δύναμη και με ποιο σχέδιο θέλει και μπορεί να υπερασπιστεί την εργασία, το κοινωνικό κράτος, την προοπτική της νέας γενιάς, τα ευρύτερα συμφέροντα της χώρας με όρους ενός νέου ενεργητικού και συνεργατικού ρόλου στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.
Η συντηρητική αντιπολίτευση αντιλαμβάνεται και φοβάται, γι’ αυτό αντιπαλεύει, τη δυναμική των πραγμάτων γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, με χυδαιολογίες για «συναλλαγές», «πολιτικά ρετάλια», «γυρολόγους», «κυβερνήσεις κουρελού» και άλλα συναφή που ανταγωνίζονται όσα λέει η Χρυσή Αυγή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης