Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Θα διαψευστούν όσοι ονειρεύονται κατάρρευση της κυβέρνησης είτε με την ψήφο εμπιστοσύνης είτε με τις Πρέσπες

tags :
Φίλης: Θα διαψευστούν όσοι ονειρεύονται κατάρρευση της κυβέρνησης είτε με την ψήφο εμπιστοσύνης είτε με τις Πρέσπες
Η ψήφος εμπιστοσύνης με αφορμή την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία της αριστερής διακυβέρνησης είπε ο κ.Φίλης
Τη θέση ότι θα διαψευστούν όλοι εκείνοι που ονειρεύονται κυβερνητική κατάρρευση και σήμερα και μεθαύριο στην ψηφοφορία για τις Πρέσπες διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης.
Κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή ο κ.Φίλης είπε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης με αφορμή την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία της αριστερής διακυβέρνησης.
«Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης αποδεικνύει τις πολιτικές διεργασίες, που δεν είναι αδιαφανείς, ούτε σαν τα πολιτικά μαγειρεία του παρελθόντος.
Οι πολιτικές διαφοροποιήσεις γίνονται στη βάση αρχών και εξυπηρέτησης του υπέρτερου εθνικού συμφέροντος και της πολιτικής σταθερότητας.
H ψήφος εμπιστοσύνης, με αφορμή την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία της αριστερής διακυβέρνησης, μία τομή μέσα στη συνέχεια, όπως αυτή διαμορφώθηκε με τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, το δημοψήφισμα του Ιουλίου και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αλλά και την αναγκαστική, λόγω των συσχετισμών, συγκατοίκηση με ένα μικρό δεξιό κόμμα, τους ΑΝΕΛ» είπε ο κ.Φίλης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ξαφνιάστηκε από την τοποθέτηση του κ. Θεοδωράκη για τη στάση του κ.Δανέλλη.
«Με μεγαλύτερη διακριτικότητα από ό,τι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχοποίησε έναν έντιμο και δημοκράτη βουλευτή, τον Σπύρο Δανέλλη, διότι διέπραξε το λάθος να επιμένει με σταθερότητα στην άποψή του» είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα πυρά του κ.Μητσοτάκη κατά του νέου υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη.
«Όταν ταυτίζεις έναν αξιωματικό επειδή έγινε υπουργός, με έναν πραξικοπηματία, τι μήνυμα στέλνεις στην κοινή γνώμη και στο στράτευμα;
Ότι κάθε αξιωματικός είναι επίδοξος πραξικοπηματίας;
Τέτοιοι πολιτικοί χειρισμοί ενισχύουν τη δημοκρατία;» διερωτήθηκε ο κ.Φίλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης