Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Φαινόμενα ακραίας θεσμικής παρακμής - Η δεκαετία του 1960 ωχριά μπροστά σε όσα γίνονται το 2019

Βενιζέλος: Φαινόμενα ακραίας θεσμικής παρακμής - Η δεκαετία του 1960 ωχριά μπροστά σε όσα γίνονται το 2019
«Ο κ. Τσίπρας και περί αυτών είναι οπαδός της ελεύθερης επιλογής βουλευτών που σαν μελισσούλες  πετούν από κομματικό λουλούδι σε λουλούδι και το λένε αυτοί» υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο κ. Βενιζέλος
Τα βέλη του κατά της κυβέρνησης και της απόφασης της να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου, εκτόξευσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «κυβέρνηση τεχνητής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από πολιτικά ρετάλια» υπογραμμίζοντας πως  «η δεκαετία του 1960 ωχριά μπροστά σε όσα γίνονται το 2019».
«Τα φαινόμενα που ζούμε είναι φαινόμενα ακραίας θεσμικής παρακμής.
Είναι το στάδιο μετά την θεσμική εκτροπή που ζήσαμε κυρίως στον χώρο Δικαιοσύνης με την συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να εργαλειοποιεί την Δικαιοσύνη ως όπλο άσκησης πολιτικών διώξεων.
Αυτά τα φαινόμενα θεσμικής παρακμής καταλήγουν να σχηματιστεί τεχνητή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είναι πλειοψηφία πολιτικών ρεταλιών» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Αναφορικά με την απόπειρα του Μεγάρου Μαξίμου να πείσει ότι η κυβέρνηση μάχεται για να μην επανέλθει ο «όλεθρος της δεξιάς» είπε «από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με τις πιο ακραίες εκδοχές της δεξιάς, τις εφαπτόμενες με το βαθύ κράτος. Υπάρχει κυνική συνεργασία της δήθεν αριστεράς με την απόλυτη έκφραση της πιο βαθιάς εκδοχής της άκρα δεξιάς».
«Ο κ. Τσίπρας και περί αυτών είναι οπαδός της ελεύθερης επιλογής βουλευτών που σαν μελισσούλες  πετούν από κομματικό λουλούδι σε λουλούδι και το λένε αυτοί που επέβαλαν τις παραιτήσεις Σακελλαρίδη και Κατριβάνου» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος για να συμπληρώσει «Την σύνθεση αυτή την κάνουν όσοι κατήγγειλαν με χυδαίο τρόπο την εκλογή ΠτΔ και έστησαν την υπόθεση Χαϊκάλη.
Αυτοί που υποδεχόντουσαν βουλευτές που διαγραφόντουσαν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γιατί δήθεν η συνείδηση τους τους δεν  επέτρεπε να ψηφίσουν το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο αλλά τους επέτρεπε να ψηφίσουν πανηγυρικά το τρίτο αχρείαστο».

www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης