Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Δεν μπορούμε να προδικάσουμε ότι δεν θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για εκλογές εάν δεν περάσουν με 151 οι Πρέσπες

Σκουρλέτης: Δεν μπορούμε να προδικάσουμε ότι δεν θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για εκλογές εάν δεν περάσουν με 151 οι Πρέσπες
Επιδιώκουμε η Συμφωνία των Πρεσπών να πάρει τουλάχιστον 151, είναι ιστορική στιγμή, να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του είπε ο κ.Σκουρλέτης
Δεν μπορούμε να προδικάσουμε αυτή τη στιγμή ότι δεν θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για εκλογές σε περίπτωση που δεν υπερψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τουλάχιστον 151 βουλευτές υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε πως πρόκειται για μια ιστορική στιγμή και πως ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm και ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση θα κάνει δεκτή την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών με λιγότερους από 151 βουλευτές, ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα να μην κάνεις αποδεκτό το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας».
«Πολιτικά είναι από εκεί και πέρα τα προβλήματα.
Πλησιάζουμε σε αυτή τη στιγμή και επιδιώκουμε να πάρει 151 ψήφους τουλάχιστον.
Αυτή είναι η στόχευσή μας, ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του.
Εμείς έχουμε πει ότι είναι μια ιστορική στιγμή, δεν πρέπει να πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία, αυτή την πίεση πρέπει να την αισθανθούν όλοι» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης.
Σε ερώτηση για το εάν θα επηρεαστεί ο χρόνος των εκλογών αν δεν υπάρχουν 151 θετικές ψήφοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ.Σκουρλέτης απάντησε ότι «το εν ευθέτω χρόνω αφορούσε το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης και όχι τις Πρέσπες».
Σε νέα ερώτηση για το αν θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για εκλογές σε περίπτωση που δεν υπερψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από 151 βουλευτές ο κ.Σκουρλέτης απάντησε ότι «είναι κάτι που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να το προδικάσουμε, θεωρώ ότι πρέπει να δουλέψουμε ώστε να υπάρξει το 151».
«Σημασία έχει πέρα από το θέμα της Συμφωνίας που έχει μεγάλη σημασία με πόσους ψήφους θα κυρωθεί, σημασία έχει να προχωρήσει και μια σειρά μέτρων προς όφελος της κοινωνίας.
Όλα μπορεί κανείς να τα συνυπολογίσει αλλά η επιθυμία και ο σχεδιασμός είναι να έχουμε 151 και στις δύο ψηφοφορίες και να πάμε μέχρι το τέλος της θητείας της προβλεπόμενης» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις δεύτερες σκέψεις που υπάρχουν στο Ποτάμι να απέχει ή να ψηφίσει «παρών» για τις Πρέσπες μετά τη στάση του Σπύρου Δανέλλη έκανε λόγο για «ανώριμη και παιδιάστικη στάση»
«Δεν μπορώ να συμψηφίσω μια πατριωτική ευθύνη που επιτάσσει η ψήφιση μιας ιστορικής συμφωνίας και την αντίδραση περί Δανέλλη» είπε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος χαρακτήρισε «αστειότητες» τα όσα λέγονται για δεσμεύσεις της κυβέρνησης προκειμένου να προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών.
«Εμείς από το '90 έχουμε τη στάση αυτή, το ΚΙΝΑΛ είναι ανακόλουθο» υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης