Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο 2,1% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Βρετανία: Στο 2,1% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2%
Πτώση σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (16/1) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,1% σε ετήσια βάση, έναντι 2,3% τον Νοέμβριο του 2018, ενώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,2% επιβεβαιώνοντας επίσης τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Παράλληλα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υποχώρησε στο 2% έναντι ετήσιας ανόδου 2,1% τον Νοέμβριο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 2,1%.
Η μεγαλύτερες καθοδικές πιέσεις στον ΔΤΚ προήλθαν από την ετήσια πτώση που σημειώθηκε στις τιμές καυσίμων και αεροπορικών ναύλων, αντισταθμίζοντας τις αυξήσεις που σημειώθηκαν στις υπηρεσίες στέγασης.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η ONS, ο ετήσιος δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε στο 2,5% για τον Δεκέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου 3% τον Νοέμβριο και έναντι εκτιμήσεων στο 2,9%.
Επιπλέον, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -0,3% αντιστρέφοντας την άνοδο του 0,2% που είχε σημειωθεί προηγούμενως, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι δε θα υπάρξει κάποια μεταβολή.
Όπως ανέφερε η ONS, οι τιμές των υλικών και των καυσίμων που χρησιμοποιήθηκαν στον τομέα της μεταποίησης αυξήθηκαν κατά 3,7% σε ετήσια βάση, ενώ η άνοδος στις τιμές πετρελαίου περιορίστηκε στο 0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης