Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altmaier (υπ. Οικονομίας Γερμανίας): Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δώσει περισσότερο χρόνο στη Βρετανία για το Brexit

Altmaier (υπ. Οικονομίας Γερμανίας): Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δώσει περισσότερο χρόνο στη Βρετανία για το Brexit
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία να στηρίζει τη μη συμφωνία για το Brexit
Στο γεγονός ότι πρέπει να δωθεί περισσότερος χρόνος στη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (16/1) ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Peter Altmaier, μετά την απόρριψη της συμφωνίας της Theresa May από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, μιλώντας στο BBC, ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι «το πρώτο συμπέρασμα που μπορώ να αντλήσω από όλα όσα έχω δει είναι ότι προφανώς δεν υπάρχει πλειοψηφία η οποία να στηρίζει τη μη συμφωνία για το Brexit», διευκρινίζοντας ότι «αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα γιατί θα προσφέρει ηρεμία στις αγορές και θα διατηρήσει θέσεις εργασίες και στις δύο πλευρές».
Παράλληλα, ο κ. Altmaier διευκρίνησε ότι «δεν έχω δει ακόμα μία ξεκάθαρη θέση για το πως θα προχωρήσουμε περαιτέρω», ενώ τόνισε ότι «η Βρετανία θα πρέπει να έχει αρκετό χρόνο ώστε να αποσαφηνίσει τη θέση της και εάν χρειαστεί, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιτρέψει τον επιπλέον χρόνο ώστε να επιτευχθεί μία σαφής θέσης από το βρετανικό κοινοβούλιο και τον λαό».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επέκτασης του Άρθρου 50, ο ίδιος δήλωσε ότι «πρέπει να περιμένουμε μέχρι το κοινοβούλιο να καταλήξει σε συμπεράσματα, και τότε να εξετάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε».
«Όταν το κοινοβούλιο χρειάζεται περισσότερο χρόνο, τότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», τόνισε ο Peter Altmaier, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι «προσωπικά, θεωρών ότι αυτό είναι ένα εύλογο αίτημα».
Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας νικητής σε περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit», ενώ παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «η ΕΕ είναι ενωμένη στο ζήτημα του Brexit όπως ποτέ άλλοτε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης