Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Βελτίωση στην αγορά ομολόγων μετά την πετυχημένη δημοπρασία - Στο 2,77% το 10ετές

Ιταλία: Βελτίωση στην αγορά ομολόγων μετά την πετυχημένη δημοπρασία - Στο 2,77% το 10ετές
Σημαντική βελτίωση καταγράφεται στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ιταλίας, στον απόηχο της χθεσινής πετυχημένης δημοπρασίας 15ετούς κοινοπρακτικού ομολόγου
Σημαντική βελτίωση καταγράφεται σήμερα (16/1/2019) στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ιταλίας, στον απόηχο της χθεσινής πετυχημένης δημοπρασίας 15ετούς κοινοπρακτικού ομολόγου, στην οποία καταγράφηκε ζήτηση - ρεκόρ.
Η Ιταλία άντλησε χθες 10 δισ. ευρώ, στη μεγαλύτερη στην ιστορία της πώληση κοινοπρακτικού ομολόγου, με τη συνολική ζήτηση να ξεπερνά τα 35,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Reuters, η ζήτηση για το δεκαπενταετές ομόλογο ενισχύθηκε από τη συμφωνία που επετεύχθη των περασμένο μήνα μεταξύ Ρώμης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας.
Περί τις 17:00, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση 9,6 μονάδων βάσης και διαμορφώνεται στο 2,77%, από 2,869% στο χθεσινό κλείσιμο.


Την ίδια ώρα, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 7,2 μ.β. στο 0,34%, ενώ του 30ετούς καταγράφει πτώση 5,7 μ.β. και διαμορφώνεται στο 3,38%.
Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες για το Brexit ασκούν πιέσεις στις υπόλοιπες αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας σημειώνει άνοδο 2 μονάδων βάσης, στο 0,23%, ενώ του αντίστοιχου βρετανικού ενισχύεται κατά 7 μ.β. στο 1,33%.
Η Βρετανία εισήλθε σε αχαρτογράφητα ύδατα μετά τη χθεσινή απόφαση του συντριπτικού ποσοστού των βουλευτών να καταψηφίσει τη συμφωνία της Theresa May για το Brexit.
Η ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες (15/1) ήταν μία ήττα άνευ προηγουμένου για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, με δεδομένο ότι 182 βουλευτές του Συντηρητικού της κόμματος, ψήφισαν κατά της συμφωνίας.
Σημειώνεται ότι 432 βουλευτές ψήφισαν κατά και μόλις 202 υπέρ, ενώ η πρώτη αντίδραση από πλευράς του Εργατικού κόμματος ήταν να καταθέσει πρόταση μομφής, η συζήτηση της οποίας ξεκινά στις 16/1 και η ψηφοφορία θα γίνει αύριο 17/1.
Σημαντική άνοδος καταγράφεται, εν τω μεταξύ, στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον δείκτη FTSE MIB να ενισχύεται κατά 1,3% στις 19.421 μονάδες, καθώς ανακάμπτουν οι ιταλικές τράπεζες από τις βαριές απώλειες που κατέγραψαν χθες, στον απόηχο δημοσιευμάτων για νέες απαιτήσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Η Intesa Sanpaolo ενισχύεται κατά 3,5%, η Banco Bpm καταγράφει κέρδη 2,6% και η Bper Banca σημειώνει άνοδο 2,3%, ενώ η Unicredit καταγράφει κέρδη 4,8%, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι η έκθεσή της σε μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα συμμορφώνεται με τις νέες οδηγίες της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης