Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Πρωτοβουλία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών για τον τερματισμό του shutdown

tags :
Politico: Πρωτοβουλία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών για τον τερματισμό του shutdown
Politico: Πρωτοβουλία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών για τον τερματισμό του shutdown
Μία δικομματική ομάδα γερουσιαστών προσπαθεί να οργανωθεί όσο καλύτερα γίνεται με στόχο την λήξη της μερικής διακοπής λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Από την άλλη μεριά, οι ηγέτες της Γερουσίας δεν θα είναι εύκολο να αποδεχτούν την δράση μιας τέτοιας ομάδας, σχολιάζει το Politico.
Περίπου 12 Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές αρχίζουν να έχουν προσωπικές συζητήσεις, αλλά και διαβουλεύσεις σε επίπεδο στελεχών, προσπαθώντας να βρουν τρόπους, ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο μεταξύ του προέδρου D. Trump και της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος.
Τόσο ο πρόεδρος Trump, όσο και η ηγεσία των Δημοκρατικών έχουν διακόψει τις συζητήσεις για την επαναλειτουργία των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Ωστόσο, αρκετοί είναι οι γερουσιαστές που πιστεύουν πως αυτή η δικομματική προσπάθεια των γερουσιαστών θα μπορούσε να έχει μία ρεαλιστική προοπτική επιτυχίας, με δεδομένο ότι ο στόχος που επιδιώκει να υλοποιήσει έρχεται σε αντίθεση με την σκληρή στάση που τηρεί ο πρόεδρος Trump.
Από την άλλη μεριά, η ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων δεν φαίνεται να την ενθαρρύνει αρκετά.
Η ομάδα των γερουσιαστών ελπίζει πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορούσε να μεταπειστεί και να προχωρήσει στην επαναλειτουργία των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αποδεχόμενος το πακέτο για την μετανάστευση.
Το πακέτο αυτό ενισχύει την συνοριακή ασφάλεια σε αντάλλαγμα για την προστασία των νεαρών παράνομων μεταναστών, που έχουν λάβει καθεστώς προσωρινής προστασίας (TPS).
Οι γερουσιαστές της ομάδας συζητούν το ενδεχόμενο να στείλουν μία επιστολή δικομματικής αποδοχής στον πρόεδρο Trump, υποσχόμενοι ότι θα συνεργαστούν για την συνοριακή ασφάλεια, μετά την επαναλειτουργία των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως δήλωσε μία πηγή που έχει λάβει γνώση για την πορεία των συζητήσεων.
Μερικοί από τους γερουσιαστές της ομάδας συγκεντρώθηκαν χθες στην ολομέλεια της Γερουσίας κι ελπίζουν ότι θα συναντηθούν και πάλι μέσα στην εβδομάδα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Trump έχει σθεναρά απορρίψει την ιδέα επαναλειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αν δεν έχει προηγηθεί η έγκριση περισσοτέρων από 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης