Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κέρδισε την πρόταση μομφής η Theresa May - Υπέρ της κυβέρνησης 325 βουλευτές και κατά 306

tags :
Βρετανία: Κέρδισε την πρόταση μομφής η Theresa May - Υπέρ της κυβέρνησης 325 βουλευτές και κατά 306
Επιβίωσε της πρότασης δυσπιστίας εις βάρος της η Theresa May 
Επιβίωσε της πρότασης δυσπιστίας εις βάρος της η υπό την Theresa May βρετανική κυβέρνηση, στον απόηχο της συντριπτικής ήττας που υπέστη χθες για τη συμφωνία για το Brexit.
Η πρόταση μομφής, που είχε καταθέσει το Εργατικό κόμμα του Jeremy Corbyn, καταψηφίστηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 306 βουλευτές, ενώ κατά ψήφισαν 325 βουλευτές.
Κατόπιν της ψηφοφορίας, η May ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει από απόψε το βράδυ συναντήσεις με ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης, προκειμένου, όπως σημείωσε η ίδια, να εκπληρώσει τη βούληση των Βρετανών πολιτών, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα για το Brexit.
Η May υποσχέθηκε να εργαστεί με την αντιπολίτευση προκειμένου να βρει έναν συμβιβασμό που θα αποτρέψει το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit ή τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.
Όπως ανέφερε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, κάλεσε τους ηγέτες των κομμάτων για να αρχίσουν συναντήσεις από απόψε το βράδυ προκειμένου να επιχειρήσουν την άρση του αδιεξόδου.
«Έχουμε τώρα την ευθύνη να βρούμε έναν τρόπο για να πάμε μπροστά προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη στήριξη του κοινοβουλίου» είπε η ίδια ενώπιον των βουλευτών.
«Με αυτόν τον στόχο, πρότεινα μια σειρά συναντήσεων μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του κοινοβουλίου και εκπροσώπων της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες.
Και θα ήθελα να καλέσω τους ηγέτες των κομμάτων να συναντηθούμε χωριστά και θα ήθελα να ξεκινήσω αυτές τις συναντήσεις από απόψε».
Τη May υποστήριξαν μέλη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP), καθώς και οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος που τάσσονται υπέρ του Brexit, που μόλις 24 ώρες νωρίτερα ψήφισαν κατά του σχεδίου της για την αποχώρηση από την ΕΕ.
Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν οι Εργατικοί, οι Ουαλοί και οι Σκοτσέζοι εθνικιστές, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και το Πράσινο Κόμμα.
Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα έως την 29η Μαρτίου και την επίσημη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, η Βρετανία βιώνει τη βαθύτερη πολιτική κρίση εδώ και 50 χρόνια.
Η ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες (15/1) ήταν μία ήττα άνευ προηγουμένου για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, με δεδομένο ότι 182 βουλευτές του Συντηρητικού της κόμματος, ψήφισαν κατά της συμφωνίας.
Σημειώνεται ότι εάν η May έχανε σήμερα, η κυβέρνησή της θα είχε 14 ημέρες για να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση που να μπορεί να εξασφαλίσει μια μεταγενέστερη ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Αν δεν τα κατάφερνε, τότε η χώρα θα οδηγείτο σε γενικές εκλογές.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης