Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αντιδράσεις προκαλεί στον Πειραιά η δημιουργία mall στον ΟΛΠ - Καθυστερήσεις στην έγκριση του master plan

tags :
Αντιδράσεις προκαλεί στον Πειραιά η δημιουργία mall στον ΟΛΠ - Καθυστερήσεις στην έγκριση του master plan
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στον Πειραιά η δημιουργία mall από τον ΟΛΠ
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στον Πειραιά η δημιουργία mall από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, δενώ σημαντικές καθυστερήσεις υπάρχουν στην έγκριση του master plan, με την ιδιοκτήτρια εταιρεία Cosco να εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενοπ να προσφύγει στη διαιτησία..
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έχει δηλώσει επίσημα την αντίθεσή του Δήμου στα σχέδια για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου εντός του λιμανιού του Πειραιά.
Και αυτό διότι υπάρχει ο φόβος ότι ένα μεγάλο mall θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά απέναντι στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Αντίθετα ο Δήμος τάσσεται υπέρ της δημιουργίας των ξενοδοχείων 4 και.5 αστέρων καθώς και του συνεδριακού κέντρου που σχεδιάζει ο ΟΛΠ.
Από την άλλη πλευρά, στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας, διαψεύδουν ότι υπάρχει καθυστέρηση, επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΟΛΠ ο οποίος όπως λένε έχει υποβάλλει έξι διαφορετικά σχέδια Master Plan, σε διαφορετικές ημερομηνίες.
Παράλληλα τονίζουν ότι από την πλευρά του Δημοσίου τηρούνται οι προθεσμίες που προβλέπονται από τον Νόμο και την Σύμβαση Παραχώρησης .
Να σημειωθεί ότι το επενδυτικό σχέδιο της Cosco για το λιμάνι του Πειραιά περιλαμβάνει επενδύσεις που φτάνουν τα 550 εκατ. ευρώ.
Οι υποχρεωτικές θα γίνουν σε δύο φάσεις (πενταετίας και δεκαετίας), ενώ υπάρχει και μια σειρά επενδύσεων που αποτελούν πρωτοβουλία της Cosco.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης