Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Εκλογές στην Ελλάδα πριν από το καλοκαίρι – Μάιο θέλει ο Τσίπρας, πιθανόν και τον Μάρτιο

tags :
Bild: Εκλογές στην Ελλάδα πριν από το καλοκαίρι – Μάιο θέλει ο Τσίπρας, πιθανόν και τον Μάρτιο
Παρά την ψήφο εμπιστοσύνης, ο Τσίπρας δεν διαθέτει την απαιτούμενη δύναμη
Την θέση ότι οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι και όχι στις αρχές του φθινοπώρου διατυπώνει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Bild.
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι παρά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από την ελληνική Βουλή ο κ.Τσίπρα, η κυβέρνηση του δεν διαθέτει την απαιτούμενη δύναμη έτσι ώστε να φτάσει σύμφωνα με το πρόγραμμα έως το τέλος της θητείας του, δηλαδή τον Οκτώβριο.
«Η ελληνική Βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά.
Αλλά το αποτέλεσμα ήταν οριακό.
151 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, έναντι 148 όχι.
Ο Τσίπρας όμως βρίσκεται χωρίς δική του πλειοψηφία.
Και η μόνη ερώτηση είναι: πότε θα γίνουν εκλογές;
Ο Τσίπρας θέλει οι εκλογές να διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο.
Μπορεί όμως και να γίνουν ήδη τον Μάρτιο, εάν χάσει την ψηφοφορία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, για την οποία άλλωστε έχασε και την κυβερνητική του πλειοψηφία» υποστηρίζει η Bild, αν και τονίζει πως φαίνεται να υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία των 151 για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.
Το δημοσίευμα μάλιστα επικαλείται τις θέσεις του πολιτικού αναλυτή Γιώργου Τζογόπουλου από το Begin Sadat Center, ο οποίος υποστηρίζει πως όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο καθώς η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, παραλύει ακόμα περισσότερο την εύθραυστη οικονομία.
Ωστόσο, ο κ.Τζογόπουλος εκφράζει επιφυλάξεις ότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν και μετά τις εκλογές, θα είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης, τονίζοντας πως ακόμα και δέκα χρόνια από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες πολιτικοί δεν διαθέτουν την απαραίτητη ωριμότητα για ευρύτερες συνεργασίες.
Το δημοσίευμα καταλήγει με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης προηγούνται με 5 έως 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στην πρόθεση ψήφου, αν και σημειώνει πως δεν φαίνεται κάποιο κόμμα να καταφέρνει να φτάσει σε αυτοδυναμία.

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης