Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο - Θα ενισχύσουμε τις εξαγωγές το 2019

tags :
Κίνα: Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο - Θα ενισχύσουμε τις εξαγωγές το 2019
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι θα εφαρμόσει στοχοθετημένα μέτρα ώστε να βοηθήσεις τους εξαγωγές κατά το τρέχον έτος
Την αποφασιστικότητά της να βοηθήσει τους εξαγωγείς της χώρας κατά το τρέχον έτος εξέφρασε η Κίνα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίσε το Υπουργείο Εμπορίου, εν μέσω ανησυχιών για την υποτονική δραστηριότητα στο εξωτερικό εμπόριο.
Ειδικότερα, το κινεζικό Υπουργείο ανέφερε ότι η πτώση στην εμπορική δραστηριότητα τον Δεκέμβριο οφείλεται στην ασθενέσθερη παγκόσμια ζήτηση, καθώς και στην πτώση των πρόωρων αποστολών, οι οποίες ήταν αυξημένες τους προηγούμενους μήνες εξαιτίας των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, το Υπουργείο πρόσθεσε ότι η Κίνα θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο, ενώ τόνισε ότι θα εφαρμόσει στοχευμένα μέτρα ώστε να βοηθήσει τους εξαγωγείς της χώρας κατά το τρέχον έτος.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείο, Gao Feng, δήλωσε ότι ο αντιπρόεδρος της Κίνας Liu He αναμένεται να βρεθεί στις ΗΠΑ στις 30 και 31 Ιανουαρίου, για τον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Ουάσιγκτον.
Από την πλευρά του, το κινεζικό ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «οι δύο πλευρές βρίσκονται πλέον σε στενή επικοινωνία», ενώ επεσήμανε ότι «ένα πράγμα είναι σίγουρο, οι δύο πλευρές πραγματοποιούν θετικές προσπάθειες για την επίτευξη της σημαντικής συναίνεσης που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο ηγετών και την επίτευξη μίας συμφωνίας που είναι αμοιβαία επωφελής και κερδοφόρας μέσω εμπορικών διαπραγματεύσεων και διαβουλεύσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης