Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οριακά μειωμένη κατά 2,1% η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Νοέμβριο 2018

tags :
Οριακά μειωμένη κατά 2,1% η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Νοέμβριο 2018
Τον ίδιο μήνα, η μέση τιμή της Οριακής Τιμής Συστήματος διαμορφώθηκε στα 69,3 ευρώ ανά MWh, όταν τον προηγούμενο μήνα άγγιξε τα 71,4  ευρώ
Με αρνητικό πρόσημο «έκλεισε» το φθινόπωρο η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, έναντι της αυξητικής τάσης που παρουσίασε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Έτσι, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο που εξέδωσε ο ΛΑΓΗΕ, τον Νοέμβριο η κατανάλωση παρουσίασε μείωση 2,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Η ελάττωση έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να παραμείνει και τον Νοέμβριο σε αρνητικό πρόσημο και η αθροιστική κατανάλωση έως τον συγκεκριμένο μήνα, σημειώνοντας βουτιά 1,78% έναντι των πρώτων 11 μηνών του 2017.
Μία βουτιά που εν πολλοί οφείλεται στην πολύ μεγάλη πτώση της κατανάλωσης που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο Ιανουάριο, όταν λόγω των πολύ καλών καιρικών συνθηκών η κατανάλωση είχε παρουσιάσει πτώση 11,01%.
Την ίδια στιγμή, τον Νοέμβριο η μέση τιμή της Οριακής Τιμής Συστήματος διαμορφώθηκε στα 69,3 ευρώ ανά MWh, όταν τον προηγούμενο μήνα άγγιξε τα 71,4  ευρώ ανά MWh.
Παρά τη μείωση, ωστόσο, συνεχίστηκε η τάση που έχει εμφανισθεί από τον Ιούνιο, με τη μέση τιμή της ΟΤΣ να παραμένει πάνω από τα 60 ευρώ ανά MWh.
Παράλληλα, σύμφωνα με το δελτίο του ΛΑΓΗΕ, τον Νοέμβριο προστέθηκαν στο διασυνδεδεμένο σύστημα 40,03 MW.
Η αύξηση αυτή προήλθε από την εγκατάσταση 21 MW καινούριων αιολικών πάρκων, 18,53 MW φωτοβολταϊκών και 0,5 MW βιομάζας - βιοαερίου.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης