Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρκος: Στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών – Είναι εθνικά σωστή

tags :
Κύρκος: Στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών – Είναι εθνικά σωστή
Αυτή είναι η θέση μας εδώ και 8 μήνες υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού
Την θέση ότι το Ποτάμι στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί είναι εθνικά σωστή διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μιλτιάδης Κύρκος, αναφέροντας πως αυτή είναι εδώ και 8 μήνες η θέση του κόμματος και του Σταύρου Θεοδωράκη.
«Η θέση αυτή έχει επιβεβαιωθεί από όλα τα επίσημα σώματα του κόμματος, κάθε φορά που ζητείται.
Σήμερα, συνεδριάζει η διευρυμένη πολιτική γραμματεία του κόμματος υπό τον πρόεδρό του και φαντάζομαι ότι θα επιβεβαιώσει, ότι οκτώ μήνες δε λέμε ανοησίες, είχαμε πάρει μία απόφαση που στηριζόταν στα πραγματικά δεδομένα, και δε μπορούμε επειδή ένα κόμμα της αντιπολίτευσης βάζει κόκκινες γραμμές σε πιθανή συνεργασία όπως την φαντάζεται, να υποκύπτουμε και εμείς και να αλλάζουμε μια στάση την οποία έχουμε στηρίξει στα πραγματικά δεδομένα.
Θα μου ήταν τελείως παράλογο το Ποτάμι να δηλώσει ότι δεν στηρίζει τη συμφωνία» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Κύρκος.
Ερωτηθείς για τους δυο βουλευτές του Ποταμιού, τον Γιώργο Αμυρά και τον Γρηγόρη Ψαριανό, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα υποστηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κύρκος ανέφερε, ότι και οι δυο έχουν δηλώσει, εδώ και πολλούς μήνες, ότι δεν στηρίζουν τη συμφωνία σε αντίθεση με την πλειοψηφία και του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που εκφράστηκε καθαρά και πολλές φορές από το Σταύρο Θεοδωράκη.
«Σε κάποια θέματα τα κόμματα δεν τηρούν κομματική πειθαρχία.
Στο θέμα της ιθαγένειας, η ΝΔ έγινε τρία κομμάτια, χωρίς να διερωτηθεί κάποιος, τι συμβαίνει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε ο κ.Κύρκος, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που Αμυράς και Ψαριανός καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα πρέπει  να διαγραφούν, γιατί ουδέποτε το κόμμα έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Εάν δεν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι πολιτική ήττα για την κυβέρνηση, αλλά δεν συνδέεται σε οποιαδήποτε περίπτωση με την δυνατότητά της να κυβερνήσει.
Δεν συμφωνούμε με την άποψη πως όταν είσαι αντιπολίτευση δεν ψηφίζεις οτιδήποτε προτείνει η κυβέρνηση.
Ο κ. Μητσοτάκης θέλει εκλογές από το 2016.
Θα έπρεπε να ακυρώσουμε την κοινοβουλευτική μας παρουσία από το 2016, επειδή η ΝΔ θέλει εκλογές;» διερωτήθηκε ο κ.Κύρκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης