Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard Chartered: Το 2019 η οικονομία της Ρωσίας θα ξεπεράσει αυτή της Γερμανίας

tags :
Standard Chartered: Το 2019 η οικονομία της Ρωσίας θα ξεπεράσει αυτή της Γερμανίας
Η Standard Chartered εκτιμά ότι οι πέντε πρώτες οικονομίες θα είναι η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Ιαπωνία και η Ρωσία
Η ρωσική οικονομία είναι προφανώς πιο ανθεκτική από ό, τι πολλοί φαντάστηκαν.
Παρά τις διεθνείς κυρώσεις και τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου που έχουν επηρεάσει την οικονομία της Ρωσίας, η οποία οδηγήθηκε σε ύφεση το 2015, η βρετανική παγκόσμια τράπεζα Standard Chartered προέβλεψε σε έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα ότι η Ρωσία θα ξεπεράσει τη Γερμανία το επόμενο έτος.
Μάλιστα, εκτιμά ότι θα γίνει η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.
Στην ίδια έκθεση η Standard Chartered αναφέρει ότι η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ ως τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ενώ μέχρι το 2030 αναμένει ότι επτά από τις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα είναι ασιατικές οικονομίες.
Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό συναλλαγματικών ισοτιμιών και ονομαστικής αύξησης του ΑΕΠ, η Standard Chartered εκτιμά ότι οι πέντε πρώτες οικονομίες θα είναι η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Ιαπωνία και η Ρωσία.
Στις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας θα είναι η Γερμανία, η Ινδονησία, η Βραζιλία, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
"Μέχρι το 2020, η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι μεσαία τάξη.
Η Ασία θα οδηγήσει την αύξηση των πληθυσμών της μεσαίας τάξης, ακόμη και όταν οι μεσαίες τάξεις σταθεροποιηθούν στη Δύση", δήλωσε ο Madhur Jha της Standard Chartered.
Πάντως οι αναλυτές της Standard Chartered δεν είναι οι μόνοι που είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές της Ρωσίας.
Η Παγκόσμια Τράπεζα ανέφερε στις οικονομικές της προβλέψεις ότι αναμένει αύξηση του ΑΕΠ στη Ρωσία στο 1,8% το 2020 και το 2021, έναντι 1,6% πέρυσι.
Η αύξηση αυτή αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό στο "σχετικά χαμηλό και σταθερό πληθωρισμό και την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου".
Το ΔΝΤ σημείωσε επίσης ότι η αύξηση του ΑΕΠ της Ρωσίας το 2019 θα είναι στο 1,8%, ενώ το Ταμείο προβλέπει ότι ο αντίκτυπος της αύξησης των τιμών του πετρελαίου θα υπερέβαινε τον αντίκτυπο των κυρώσεων.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η οικονομία της Γερμανίας επιβραδύνθηκε απότομα το 2018, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,5%, τον χαμηλότερο ρυθμό από το 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης