Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στα αζήτητα οι ελληνικές μετοχές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στα αζήτητα οι ελληνικές μετοχές
ΑΓΟΡΑ: Να ξαναπούμε για υποτονικό ξεκίνημα; Δεν νομίζουμε πως πλέον αυτή η κατάντια της αγοράς περιγράφεται λέγοντας υποτονικό ξεκίνημα.

Ανοίγουν καμιά 40αριά μετοχές και περιμένουμε να περάσουν 15 λεπτά μπας και δούμε 1 εκατ. ευρώ συναλλαγές. Απίστευτη η απαξίωση του ελληνικού χρηματιστηρίου.

ΧΑ: Θέλουν δε θέλουν κάποιοι είναι ο καθρέφτης της οικονομίας και δείχνει τι ακριβώς βλέπουν οι ξένοι κοιτώντας την Ελλάδα.

Και μετά περιμένουμε επενδύσεις; Τόσα χρόνια δεν ήρθε κάποια. Στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το χρηματιστήριο πήγε από το κακό στο χειρότερο.

Όχι ότι στα άλλα χρόνια των μνημονίων είδαμε κάποια αλλαγή σημαντική πλην αυτής της περιόδου Σαμαρά-Βενιζέλου όπου όταν άρχισαν να γίνονται αυτά που πρέπει αμέσως πήγε πάνω από τις 1.000 μονάδες.

Τώρα και αλλαγή κυβέρνησης να υπάρξει το ΧΑ θα κάνει μία κίνηση προεξόφλησης αλλά θα χρειαστεί να γίνει σημαντική δουλειά προκειμένου να πεισθούν οι ξένοι.

Γ.Δ.: Συσσώρευση δείχνει το άνοιγμα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού. Ανύπαρκτες οι συναλλαγές αφού μετά από 10 λεπτά είχαμε περίπου 600 χιλ. ευρώ.

Γίνεται άνοιγμα με δημοπρασίες και ο τζίρος είναι δεν είναι 150 χιλ. ευρώ. Άντε τώρα να βρεις πρωταγωνιστή και κομπάρσο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σταθεροποιητικά οι περισσότερες πλην της Πειραιώς που έχει μία άνοδο λίγο κάτω από 2%.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Μιζέρια… Η ΔΕΗ λίγο πάνω με τις πληροφορίες να λένε για θέμα τιμολογίων. Θετική η αύξηση για τη ΔΕΗ αλλά με τον ανταγωνισμό να καραδοκεί δεν ξέρουμε τι θα κερδίσει και τι θα χάσει. Αν δεν μειώσει κόστη δουλειά δεν γίνεται.

Ο ΑΔΜΗΕ επίσης προβληματίζει, ενώ και ο ΟΠΑΠ δυσκολεύεται να περάσει πάνω από τα 8 ευρώ. Η Aegean άνοιξε με 10 κομμάτια.

ΕΥΔΑΠ: Βγαίνουν κάποια κομμάτια στην προσπάθεια να φύγει πάνω από τα 5,10 ευρώ και φαίνεται πως η προσφορά μαζεύεται προσεκτικά πέριξ των 5 ευρώ.

ΜΙΚΡΑ: Μας αρέσει το ενδιαφέρον που υπάρχει σε επιλεγμένες μετοχές γιατί διαθέτουν ποιοτικά χαρακτηριστικά. Βέβαια θέλουμε διάρκεια, αλλά εδώ δεν έχουν εντολές τα βαριά χαρτιά θα παραπονιόμαστε για τα μικρά;

FOURLIS: Το βλέμμα και πάλι στα 4 ευρώ και στις εντολές που φαίνεται πως υπάρχουν. Πάντως η μετοχή δείχνει πως δεν θέλει να υποχωρήσει κάτω από τα 3,96 ευρώ. Εκτός βέβαια αν γίνουν πιο βίαιοι οι πωλητές, που μέχρι σήμερα δεν έχει φανεί τέτοια πρόθεση.

ΕΥΠΙΚ: 264 χιλ. μετοχές «μεταβίβασε» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών, μία συναλλαγή αξίας 937 χιλ. ευρώ.

ΣΕΛΟΝΤΑ: Μέσα σε 25 λεπτά συνεδρίασης ο όγκος ανέρχεται σε 176 χιλ. τεμάχια. Ο τζίρος βέβαια μόλις 6,8 χιλ. ευρώ. Έχει σημαντικούς πωλητές οριακά κάτω από τα 0,04 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ (πρ.): Ο όγκος στα 2,2 χιλ. τεμάχια και η τιμή στα 19,75 ευρώ με μικρή άνοδο 0,25%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης