Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Σε περίπτωση διάλυσης της Συνθήκης INF οι ΗΠΑ θα έχουν την πλήρη ευθύνη

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Σε περίπτωση διάλυσης της Συνθήκης INF οι ΗΠΑ θα έχουν την πλήρη ευθύνη
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει αποδείξεις για τις κατηγορίες της
Στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν αποδείξεις αναφορικά με την παραβίαση της Συνθήκης για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας, αναφέρθηκε σήμερα (17/1) το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι η Ουάσιγκτον χρησιμοποίησε τους σχετικούς ισχυρισμούς ως δικαιολογία για να αποχωρήσει από τη συμφωνία.
Ειδικότερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Ryabkov, δήλωσε ότι «εκπληρώνουμε πλήρως τη συμφωνία, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς απλλαγές, χωρίς αποκλίσεις από τις απαιτήσεις», ενώ πρόσθεσε ότι «το σύστημά μας 9M729 δε δοκιμάστηκε ποτέ για ένα εύρος το οποίο απαγορεύεται από τη σύμβαση».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δε μπόρεσαν να μας παράσχουν συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους κατέληξαν ότι αυτός ο πύραυλος δεν εκπληρώνει τις απαιτήσεις της Συνθήκης», ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση που η Συνθήκη INF διαλυθεί η Ουάσιγκτον «θα έχει την πλήρη ευθύνη».
«Οι ΗΠΑ είναι ψευτοπαθείς στον τομέα των πολιτικών ελέγχου των όπλων», δήλωσε ο κ. Ryabkov, τονίοζοντας παράλληλα ότι «προσπαθούν να παραπλανήσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της».
Χθες (16/1) η πλευρά των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει το ζήτημα της απόσυρσης από τη Συνθήκη INF, ως αποτέλεσμα των «απογοητευτικών» συνομιλιών με τη Ρωσία νωρίτερα εντός της εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης